Slavko Perović – Crnogorski liberal o Srbiji i napadu na Dubrovnik!

Srpska akademija nauka i umetnosti morala je da bude izložena stravičnoj kritici, a njen memorandum morao je biti podvrgnut rasturanju kao gnusna laž i to rečenicu po rečenicu!

Izvor: https://www.facebook.com/slavkoperovic0208/photos/a.2625780704401828/2840048352975061/
0

“Nakon petog oktobra dvijehiljadite, znači nakon pada Miloševića, u Srbiji se morala desiti jedna ključna stvar koja je Srbiji istinski otvarala vrata i pokazivala put kojim se ide do modernog, prosperitetnog i demokratskog svijeta.

Prvo, Miloševićeva Srpska partija socialista je, kao zločinačka mafijaška stranka morala biti zakonom zabranjena!

Isti postupak i iz stih razloga morao je biti primijenjen i na Srpsku radikalnu stranku zlikovca Vojislava Šešelja te na JUL Mire Milošević!

Srpska akademija nauka i umetnosti morala je da bude izložena stravičnoj kritici, a njen memorandum morao je biti podvrgnut rasturanju kao gnusna laž i to rečenicu po rečenicu!

Ćosić je morao da završi na srpskom sudu, on i mnogi drugi ratni huškači i ratni kreatori kao i zločinci.

Isti tretman javne osude morala je da prođe i Srpska pravoslavna crkva i njeno najviše sveštenstvo koje je pokorno služilo Slobodana Miloševića.”

Izvor: https://www.facebook.com/slavkoperovic0208/videos/418943909869479

Slavko Perović (crnog.ćiril. Славко Перовић, 1954.Cetinje), čelnik LSCG i čovjek koji je predvodio antiratne prosvjede u tadašnjoj Jugoslaviji-Crnoj Gori protiv opsade Dubrovnika.

Diplomirao na Pravnom fakultetu sveučilišta u Podgorici1978. godine. Položio je sudsko-odvjetnički ispit u Beogradu1979. i apsolvirao postdiplomski studij na Internacionalnom univerzitetskom centru u Dubrovniku.

Već kao omladinac i student aktivan u društvenom životu. Bio član SKJ. Inicirao pokretanje omladinskog glasila Mi, časopisa za umjetnost, nauku i kulturu Ars, Književne opštine Cetinje, Radio Cetinja… no, od komunističkih vlasti je koncem 1980-ih bio optužen za “crnogorski nacionalizam”, pa je napustio SKJ.

Slavko Perović je jedan od utemeljitelja LSCG 1990., prvi predsjednik Izvršnog odbora te stranke. Od 1991. je predsjednik LSCG, također i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Predvodio masovne prosvjede zbog crnogorskog napada na Dubrovnik.

Godine 1996. je Perović pokretač oporbene koalicije Narodna sloga kojom utemeljuje putove unutarnjeg pomirenja u Crnoj Gori.

Bio je najžešći kritičar crnogorske vlasti, no donio je 2005. odluku o raspuštanju LSCG. Od tada se ne bavi aktivno politikom. Trenutačno živi u Pragu.

Izvor: hr.wikipedia.org

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.