Tajna savršenih duša

0

Po našim zemaljskim majkama doneseni smo na svijet, naučeni sposobnostima koje su nam neophodne za svakodnevni život, za ovo fizičko-zemaljsko što nas okružuje, za ovaj svijet na kojemu jesmo. Po njihovim žrtvama i odricanjima, oblikovani u ovo što jesmo, to nikada ne bismo smjeli zaboraviti. Pogotovo kada starost istroši snage života naših roditelja.

Paralelno sa ovim svijetom postoji drugi svijet, duhovni, nebeski, gdje živi naša nebeska Majka! Naša Majka Marija ima zadatak da nas duhovno usavrši, pripremi za savršeniji život, život na Nebu! No, vrlo malo ljudi zna za tu stvarnost.Marija nam postade Majkom uzvišenom, u trenucima neizrecive boli, i vlastite agonije, kada je kao Majka našega Otkupitelja, postala Majka cijeloga čovječanstva. Nije se plašila te uloge unatoč spoznaji o neposluhu kojim ju je čovječanstvo ranjavalo. Postade nam zagovornicom, odvjetnicom i braniteljicom kroz sve vjekove, pred licem Božjim!

Ona je slika remek dijela Božjeg, ona koja je odgajala Isusa bivajući mu prvom učiteljicom. Njezine riječi „Kada biste znali koliko vas ljubim, plakali biste od radosti!“, bivaju riječima koje otkrivaju svu ljubav njezina srca. Ona čeka na naše predanje, na trenutak kada ćemo joj pristupiti u djetinjoj vjeri.

Tajna savršenih duša

Jedna od tajni savršenih duša koje su dostigle svetost, krije se upravo u njihovoj djetinjoj privrženosti Srcu Majke Božje. Priznajući je za Majku, baštinili su sigurnost koja ih je vodila putem dobra i blagoslova. Oni su izgrađivali odnos pouzdanja u kojemu je Majka Božja ublaživala svaku bol i gdje je svaka milost tekla k njima. Oni su u svakoj svojoj potrebi znali reći: „pusti me Majko da stavim glavu na tvoje krilo…“.

Poći u problemu i položiti glavu na Marijino, Mamino krilo, izjadati joj se, isto je kao i izravni šapat Božjem Srcu. Njezino blaženstvo jer je na Nebu, jer živi u sjaju Božjem, ne dopušta joj da zaboravi svoju djecu koja trpe na zemlji. I ona moli, zagovara, brani. Ona biva poput lavice kada se takne u njezino čedo! Ona je mudra Majka koja savjetuje i uvijek iznova ukazuje na sredstva kojima ćemo se zaštititi od zla. Uvijek nas budno potiče na molitvu o koju se lome oružja zla, zloće svijeta, težnje tijela i oholost duha. Potiče nas da nikada ne odlažemo toga oružja s kojim se nebesa otvaraju i iz kojih kiše milosti i blagoslovi.

Marija je Božje Remek-djelo!

Kao što i naše zemaljske majke teže tome da nas učine „kvalitetnim ljudima“, poučavajući nas dobru, trudeći se da u nas usade plemenitost, tako i Majka Božja teži tome da od nas učini svoje „male Marije“. Trudi se obdariti nas osobinama i milostima kojima je Bog nju uljepšao. Jer ona je remek djelo, savršenstvo u svakom pogledu. Njena radost, ponos i zadovoljstvo je u tome da nas učini savršenima, kako bi nas na kraju ovozemaljskog života odvela u slavu vječnoga života, pred prijestolje Stvoritelja!

I kad vas upitaju: „Tko vas je tako oblikovao da blistate kao tisuću dragulja?“ Svjedočite i kažite: „Oblik sam dobio u najčistijem Srcu. Oblik sam dobio u istom Srcu u kome je naš Otkupitelj procvao i uzeo Tijelo i Krv, tako da i ja postanem dijete Majke Božje!“

Dođite i rastite u Majčinom Srcu i postanite srce njezina Srca! Crpite iz njezinoga Srca. Njezina ljubav i njezina naklonost prema nama tako je velika, da bi i sami anđeli htjeli biti na našem mjestu.

Foto: By Stanislav Traykov – Edited version of (cloned object out of background) Image:Michelangelo’s Pieta 5450 cropncleaned.jpg), CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3653602

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.