Tihomir Dujmović: Po čijem dopuštenju i uz čiju pomoć silovatelji vukovarskih žena i 30 godina nakon zločina mirno šetaju tim gradom…. ?

Žurim reci da mi ne pada na pamet štititi bilo čiju nezakonitost, ali više od roštilja bilo kojeg ministra me zanima: kako i zašto, po čijem dopuštenju i uz čiju pomoć silovatelji vukovarskih žena i 30 godina nakon zločina mirno šetaju tim gradom, a oni koji su ga sravnili da zemljom za to nikada nisu odgovarali

Izvor: pixabay.com
0

 

Najprije prebacivanjem medijske krivnje za nenabavu vojnih zrakoplova na ministra Krstičevića,( kao da je moguće da je Krstičević ću bilo što radio na svoju ruku) ali, da se razumijemo time i uništenjem dobrog dijala njegove karizme, onda još i eliminacijom Tolušića i Marića iz vrha stranke, Plenković si je do kraja otvorio put prema potpunom uništenju nacionalne dimenzije HDZ-a, pa je sad na redu ćirilica u Vukovaru, s tim da je već ovom rekonstrukcijom jasno trasiran put prema velikoj koaliciji. Plenković sada ide nezaustavljivo tom cilju! 

I samo nas Bernardić od toga može spasiti! Kakav paradoks! Kakva perverzija i inverzija!

Sad naime, nakon zadnjih čistki, vise nema niti potencijalne šanse da netko u vrhu HDZ-a progovori jednu negativnu riječ u tom kontekstu. Sad je zadnja crta obrane Butković koji nema ni snage ni hrabrosti reći ništa više od toga da mu nije drago da je Tolušić otisao.

To je “najdesnija” rečenica koja se danas javno moze cuti u HDZ-u!

Kakav trijumf Andreja Plenkovića! Na što ih je sveo za samo tri godine!

No, to je de facto, retorika točno iz 1972, kad je palo hrvatsko proljeće. Do tuda smo danas naime pali.

Ovo nije 1990-ta, ovo je 1972. 

Svi čitamo novine i svi vidimo da nitko nije čist, ali baciti na cesti Žalac, Marića i Tolušića a ne taknuvši Vrdoljaka, Štromara, Kalmetu i Kujundžića, da dalje ne nabrajam, pustiti nekoliko godina da ti Saucha drži vecinu u Saboru, a pričati o borbi protiv korupcije, sve to jasno govori da su ove rekonstrukcijske smjene gola unutarstranačka politika a ne nikakva borba protiv korupcije. No, kad ih je sad eliminirao kao latentne lopove, stavio im je politički svima lisice na ruke i što god oni progovorili biti će knjiženo, kao glas odbačenih, suspektnih likova koji se svete jer su prokazani kao lopovi. 

Eliminacijom desnog krila stranke iz Vlade a onda i iz same stranke, Plenkoviću je otvoren put prema velikoj koalicijj, samom srcu njegovog političkog projekta. Sad još samo nekako treba kompromitirati Penavu, baciti Pupovčevim lavovima velikosrpsku hranu u Vukovaru i mirno privesti utakmicu kraju. Naine, ćirilica u Vukovaru je metafora, šifra i lozinka!

Fantastično je da to HDZ- ovci ne vide i da ne razumiju da će na parlamentarnim listama svi koji do zadnjeg zareza ne prate Plenkovićevu posve anacionalni politiku biti zbrisani kao sto su Kovač i Štier bili ignorirani na europskim izborima!

Vidjevši da zapravo ima posla sa šakom jada, koja bi sutra eventualno bila suzdržana čak i da se Pupovca ustoliči za ministra policije, ali smo da se njih ne dira, Plenković se sa osmijehom na licu priprema za završni udarac.

Mediji za to vrijeme kao dresirani psi čekaju komandu o tome koga po narudžbi sada treba razderati! Kada ne bi bilo tako, kad bi ovo bio početak borbe protiv korupcije čitali bi po medijima barem o lopovlucima ministra Jakovine, suspektnim predstečajnim nagodbama Slavka Linića ili poslu odnosno kriminalu stoljeća glede vjetroelektrana, jednog Ivana Vrdoljaka, o čemu cak i jedan Čačić otvoreno progovara. 

Ali nitko od njih neće se protiviti velikoj koaliciji, stoga su psi mirni. Nema naredbe da krenu dalje. 

Zato je glavna tema po naslovnicama medija jesmo li doista bili na Mjesecu, što radi Maja Šuput i što je zdravije: dunja ili lubenica?

Naime ne radi se o sezoni kiselih krastavaca, da eto nema tema jer je ljeto, nego su sve teme koje mogu dugoročno odmagati velikoj koaliciji zabranjene. Dok dreser ne pukne bičem, na iduću lovinu se ne ide.

A iduća lovina je Vukovar i Penava. Kad bi mediji bili medijj a ne dresirani psi iz Plenkovićevog političkog Dumovca, nacija bi mjesecima čitala po novinama o strahotama, nepravdama i neprocesuiranim ratnim zlikovcima iz Podunavlja.

Zamislite da se radi o ustaškim zločinima, koliko bi milijardi tekstova i tv reportaža izašlo? Ali, takvih tekstova kad se radi o Stanimirovićevim i Pupovčevim sunarodnjacima nema jer bi javnost tada pitala i premijera i šefa policije zašto su takvi zlikovci na slobodi i u Vašem mandatu?

Umjesto da o tome raspravljamo mi tjednima raspravljamo o roštilju ministra Tolušića.

Žurim reci da mi ne pada na pamet štititi bilo čiju nezakonitost, ali više od roštilja bilo kojeg ministra me zanima: kako i zašto, po čijem dopuštenju i uz čiju pomoć silovatelji vukovarskih žena i 30 godina nakon zločina mirno šetaju tim gradom, a oni koji su ga sravnili da zemljom za to nikada nisu odgovarali.

Ne samo da se sa rekonstrukcija Vlade na ta pitanja ni na koji nacin ne odgovara, nego je prilično jasno da ce slijedeći biti rekonstruiran vukovarski gradonačelnik Penava.

facebook status

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.