U jednoj skromnoj radničkoj obitelji

Foto: Dražen Zetić
0
U jednoj skromnoj radničkoj obitelji, uz mnoge muke zbog financija kćer je završila fakultet.
Otac je rekao svojoj kćeri: “Draga kćeri, mama i ja učinili smo koliko smo mogli, pred tobom je život i ne mogu ti dalje puno pomoći, ali ti mogu još dati ono što mi je vrijedno, a to je ovaj stari automobil koji godinama čuvam. Raspitaj se na sajmu za koliko ga možeš prodati.
Kći se vratila sa sajma i rekla da s obzirom na sliku i izgled auta, i to što nije registriran, nitko nije ponudio više od 500 eura.
Tada joj je otac rekao da pokuša kod otkupljivača u zalagaonici. Kći je otišla u zalagaonicu, vratila se ocu i rekla da su joj nudili 700 eura.
Tada joj je otac rekao da se javi u klub kolekcionara starih automobila.
Već pomalo umorna, kćer je otišla tamo i vratila se vidno ushićena. Rekla je ocu da su joj ponudili 100 000 eura jer se radi o vrlo rijetkom modelu koji mnogi kolekcionari žele imati.
Otac je to znao cijelo vrijeme, ali je kćer želio poučiti kako će oni znaju o čemu se radi znati automobil cijeniti na pravi način.
Tako je i s ljudima, zato ne posustajte i kada drugi ne znaju cijeniti vaš trud, prije ili kasnije on će se isplatiti, samo ustrajte i dajte sve od sebe.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.