Urota u zagrebačkom NHR – u: Tko su zavjernici… krtice!?

Stručna politološka literatura definira kako je urota ili zavjera tajni dogovor o primjeni nezakonitih ili nemoralnih postupaka kako bi se postigli neki legalni ciljevi

0

 

Stručna politološka literatura definira kako je urota ili zavjera tajni dogovor o primjeni nezakonitih ili nemoralnih postupaka kako bi se postigli neki legalni ciljevi.

U širem smislu u urotu se ubrajaju oblici političkog djelovanja, tajnih ili javnosti poznatih skupina i organizacija, čiji se pravi ciljevi razlikuju od onih koji se javno deklariraju.

Uostalom, politička je povijest prožeta urotama. One su najčešće bile osnova ili važan element državnih udara i revolucija. No, povezuju se i s političkim događajima i procesima na “kapilarnoj” razini, kao što su korupcija, grupašenje ili frakcijski sukobi.

Konačno, urotu se kao pojam povezuje i sa zbivanjima u stranačkoj politici, kao što je izbor ili smjena stranačkog vođe, kojima prethode spletkarenja i tajne provjere raspoloženja ostalih članova vodstva.

Dakle, dolazimo do meritma, a to je političko nasrtanje u urotničkoj maniri na gospođu Brunu Esih, s ciljem njene smjene s pozicije stranačkog vođe.

Najprije, je li legitimno dovesti u pitanje poziciju bilo kojeg predsjednika stranke, države, ili bilo čega. Naravno da jest. No, onda će se volja protukandidata najaviti mjesecima unaprijed, obići će se članstvo stranke, prezentirati im programsku alternativu eventualnim propustima aktualnog predsjednika.

Sad, to rade političari sa širom političkom i duhovnom vizijom. A salonski političar i elitist, koji ljude najprije dijeli na neprijatelje i na oruđa, neće imati vremena i volje za kontakt s ljudima, za brojne prezentacije s kojima se, po takvima, od potkapacitiranih pokondiranih tikvi pokušava ušićariti politička potpora. Zašto bi se to radilo kada se može poslužiti urotničkom ponudom janusovskog tumačenja statutarnih odredbi od samoga autora istih, te na taj način stvoriti do sada najveću krizu unutar Neovisnih za Hrvatsku.

Zapravo, NHR za urotnike nikada i nije trebao izaći iz Zagreba. Zenit političkog djelovanja, za njih stanovitog (inače, hrvatski standard je “izvjesni”) političkog OPG-a zvanog NHR, trebalo je biti 5 zastupničkih mjesta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a onda mudro u “Rimu” čekati “visokopolitičke” rasplete i zaplete dok se za “provinciju” uopće nije trebalo zanimati.

Ipak, politički kairos je naložio da idejno NHR nije mogao ostati samo pod Medvednicom. Priključuju se novi članovi. Osniva se stranačka organizacija u Zadru, Šibeniku, Splitu, Slavonskom Brodu, u Zagrebačkoj županiji, čak ide i izvan granica RH i osniva se u Švicarskoj kao prva inozemna organizacija NHR-a.

A u Gradu Zagrebu se unazad više od godinu dana, u periodu kada je NHR-u pristupio najveći broj članova te unatoč brojnoj elektronskoj pošti simpatizera širom Hrvatske, nije osnovala niti jedna, dakle, niti jedna područna organizacija. Glavni tajnik stranke je brojne pristupnice članova držao u svojoj ladici duže od godinu dana. Svejedno, urotnici će tražiti 19 sabornika iz Grada Zagreba, što ne odgovara broju članova iz pomno osnovanih područnih zagrebačkih organizacija, nego na temelju ukupnog broja članova u Gradu Zagrebu.

Dok danas urotnici na sve županijske organizacije, osim one Grada Zagreba, gledaju kao na političke bastarde, te iste organizacije su minuciozno zabilježile svaki proceduralni detalj, a što dokazuju brojni svjedoci, fotografije i zapisnici sa održanih skupština, za sjednicu organizacije Grada Zagreba za odabir delegata za Grad Zagreb ne zna se gdje je održana, tko je na istoj bio prisutan, ne postoji niti jedna fotografija sa iste, a imena 19 sabornika definirana su isključivo aklamacijom određenih članova predsjedništva stranke, a ne izbornom procedurom definiranom stranačkim aktima, te nakon koje se predstave onda jedino mogao fabricirati tzv. zapisnik.

Dana 22. srpnja 2019. ljudi kojima je istinski stalo do NHR-a i njegove uloge koju treba imati u Hrvatskom društvu, okupit će se u Zadru na Saboru NHR-a, svjesni svoje velike odgovornosti i ozbiljnosti trenutka, podržati predsjednicu gospođu Brunu Esih, a nakon čega će jamac uspjeha NHR-a u njegovim programskim nastojanjima oko boljitka Lijepe Naše jedino biti častan obraz stranačkog vodstva i njegovih članova, stručnost, srčanost i Božji blagoslov.

 

NHR Sesvete

 

Izvor:  https://www.youtube.com/watch?v=nUjsydvnTc8

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.