Pravosuđe među najgorima u Europi

Djelovanje suca Kolakušića trn je u oku vrha hrvatskog pravosuđa, njegove teze o korumpiranosti sustava i nužnosti promjena izazivaju bijes i u pravosudnim i u političkim krugovima, ali građani jasno pokazuju da je sudac Kolakušić u svojim ocjenama u potpunosti u pravu

Izvor: antikorupcija.hr
0

Prema najnovijim podacima Eurobarometra, a uoči objave cijelog istraživanja koje će Europska komisija objaviti u podne, vidljivo je što građani zemalja Europske unije misle o neovisnosti pravosuđa u njihovim zemljama.

Prema objavljenim podacima, građani Hrvatske imaju najmanje pouzdanja u vlastito pravosuđe, sudove i suce, odnosno smatraju da ono nije neovisno.

Samo četiri posto Hrvata misli da je stanje s neovisnosti pravosuđa jako dobro

Naime, na objavljenom grafu vidi se kako su građani o stanju neovisnosti pravosuđa mogli odgovoriti da je ono: jako dobro, prilično dobro, prilično loše, jako loše te kako ne znaju.

Prema njihovim odgovorima, čak 42 posto građana smatra kako je stanje neovisnosti pravosuđa jako loše. Da je prilično loše misli njih 34 posto.

14 posto građana odgovorilo je kako je stanje u neovisnosti pravosuđa prilično dobro, dok je samo njih 4 posto odgovorilo kako je jako dobro.

Da ne znaju odgovorilo je njih 6 posto.

Cjelokupno istraživanje bit će objavljeno danas.

“Najmanje sedmoro od desetoro građana koji su ocjenjivali neovisnost svog pravosuđa su ga ocijenili lošim zbog upletanja politike ili pritisaka političara na pravosudni sustav”, prema najavama će danas pri objavi reći Povjerenica za pravosuđe Europske komisije Vera Jourova.

“Demokracija je u opasnosti ako ljudi ne vjeruju u sudove”, smatra Jourova.

 

Izvor: https://antikorupcija.hr

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=bv6T6p6WBzo

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.