Benediktinci koji godišnje proizvedu 43 200 kilograma kave

Kava koju pripremaju redovnici benediktinci u samostanu Gospe od Guadalupe stekla je toliku popularnost da je bilo potrebno izgraditi veći objekt

Izvor: pixabay.com
0

Kava koju pripremaju redovnici benediktinci u samostanu Gospe od Guadalupe stekla je toliku popularnost da je bilo potrebno izgraditi veći objekt.

Tako se danas samostan u blizini Silver Cityja u Novom Meksiku s pogonom za prženje kave prostire na 9 000 četvornih metara, a u njemu proizvode kavu poznatu po nazivu Abbey Roast.

Redovnici na godišnjoj razini proizvedu oko 43 200 kilograma kave. Brat Bernard je za javnost podijelio kako njegova zajednica ima široko polje djelovanja, pa su, između ostaloga, djelatni u poslovima na vlastitoj farmi, bave se mnogim izvornim poslovima koje su redovnici obavljali i godinama unazad, samo je to sada olakšano jer postoji internet i druga sredstva kojima se proizvodi mogu plasirati na tržište.

Uz održavanje samostana i prodaju kave, ovi benediktinci su uključeni i u različite pro life organizacije proširujući svoje aktivnosti programom Coffe 4 life. Budući da je objekt u kojemu proizvode kavu još uvijek u izgradnji, redovnici su se i sami dali u građevinske radove, a otkrivaju kako će se u njemu nalaziti prostor za skladištenje graha, kuhinja, soba za pripremu, ambalažni odjel, ured i centar za posjetitelje. Svakako, predviđen je i prostor za pržionicu koja će biti većega kapaciteta i koja bi trebala povećati proizvodnju kave.

 

Izvor: Svjetlo riječi
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.