Blagoslovljeno obnovljeno raspelo u Dvorišću Ozaljskom

0

Prije skoro 50 godina (1969. god.) zalaganjem tadašnjeg župnika Lovre Cindorija postavljeno je raspelo na početku sela Ozaljsko Dvorišće u župi Svetog Vida u Ozlju. Već dotrajala ograda i sam križ vapili su za obnovom seljanima pa se tako zauzeo Darko Marković s ostalim seljanima kako bi proveli detaljnu obnovu križa krajputaša.

Na sam blagdan Tijelova koji se ove godine poklopio s blagdanom zaštitnika ozaljske župe svetog Vida, ozaljski župnik i dekan Ozaljsko-lipničkog dekanata preč. Josip Jakovčić, blagoslovio je obnovljeno raspelo i predvodio blagoslovnu molitvu.

Žiteljice sela Dvorišća redovito obavljaju svibanjske i listopadske pobožnosti pred svojim raspelom moleći krunicu, a sada će to još radosnije i ponosnije činiti, izjavile su Katica, Ljubica, Zorica, Dragica i Marica, moliteljice krunice.

Zadivljujuće je bilo vidjeti radost na licima sela koje pomalo „odbačeno“ provodi svoju sudbinu, a sada su se sami žitelji pobrinuli učiniti nešto za Boga, a time i za sebe. Blagoslovu je nazočila i ponovno odabrana ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić te brojni odseljeni Dvorišćani čije srce kuca za njihovo selo.

Sanja Benković-Marković

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.