Branitelji moraju biti neovisna snaga

0

Tomo Medved je ministar branitelja. Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Ministar branitelja se kandidirao za potpredsjednika u timu Andreja Plenkovića. Za premijera Plenkovića se tvrdi da je “skrenuo” u lijevo i zato uostalom i imamo unutarstranačke izbore. To je točno i jasno je da je premijer Plenković lijevo, jer je u njegovom mandatu ovaj narod “počašćen” Instanbulskom, Marakeshom, novim kurikulom i pariškim sporazumom oko klime, sve redom procesima koji dolaze s lijeva.

Dakle, ministar branitelja je na strani premijera, a to znači da će institucionalizirani branitelji raditi u interesu premijera Plenkovića, jer u političkim igrama u Hrvatskoj upravlja novac, a novca ima samo u ministarstvu. To je tužno, jer premijera nije briga za branitelje i većinu branitelja nije briga za Plenkovića.

Sve aktivnosti iz ministarstva branitelja u narednom razdoblju treba gledati kroz ovo.

S braniteljima se oduvijek manipulira i svaku malo se pojavi netko tko tvrdi da nastupa u ime nas i to je sad već pretjerivanje. Nitko ne nastupa u ime branitelja i nitko to pravo nije stekao, a oni koji su do sada to radili su odradili katastrofalan posao. Branitelji nisu jedinstvena snaga sa “glavom” i “repom”, a koje zastupaju, između nas izabrani pojedinci, mi smo kategorija ljudi koju su najtemeljitije “rasturili”.

Svaki od nas 500 000 se može ujutro probuditi, popeti se na binu i vikati, “mi branitelji, bla., bla., bla,…” i sebe postaviti u situaciju moralne veličine koja nastupa u nečije ime, ali to ne znači ništa i ne vodi nigdje, obično gubljenje vremena. A ako se već ekipa penje po binama onda ja tamo želim vidjeti ljude koji su nas vodili i s nama zapovijedali, časnike, dočasnike i vojnike koje svi poznaju i cijene, nekorumpirane i neinstitucionalizirane, istinske ratnike, dragovoljce i branitelje. Nažalost, takvih je na binama najmanje.

Ono što bi mi kao branitelji mogli učiniti je da na sljedećim izborima pametnije biramo svoje predstavnike, nama ne treba stranački poslušnik. Branitelji moraju biti neovisna snaga!!!

 

tekst preuzet sa zida … Željko Petko

facebook status

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.