Političar Sebastian Kurz

0

Austrijski kancelar Sebastian Kurz većini je ljudi poznat isključivo zbog viceva koje prave na račun sličnosti njegovog prezimena s kurcem. Kad možemo objavit da je neki političar, još bolje političarka “primila Kurza”, to je vrhunac humora, pa se svi valjaju po podu od smijeha a hitna defibrilatorima oživljava one koji umiru od smijeha. A kad prestane to s kurcem, onda su obično na repertoaru njegova vuha.

Medjutim, Kurz je ipak nešto puno više od “kurca s vuhima”. Kurz je političar kojemu je u Beč već dva puta dolazio Putin, (na njegovu – Putinovu molbu) i naklonio mu se (doslovno) do poda. Za Kurza je Trump izjavio da je “mlad, ali jedan od najčvršćih političara s kojim je ikad razgovarao”. Možda je najbolji kompliment onaj koji je jučer osvanuo u njemačkim novinama “Bild”: “ovakvog vođu i mi trebamo”!!! Kurz je toliko cijenjen da je nakon pada vlade zbog dokazane korumpiranosti koalicijskog partnera odmah pomeo sve i ponovno izabran za kancelara. Kurz izluđuje NATO jer je jednom nogom u NATO-u i to na taj način da austrijski vojnici ne moraju sudjelovat u vojnim operacijama.

Kurz ima 34 godine i na posao odlazi tramvajem.

E sad… zašto sam se uhvatio Kurza…

Kurz je apsolutni vođa austrijskog naroda. Kad Kurz kaže da se ostaje doma onda nitko ne mrdne iz kuće. U ovoj kriznoj situaciji vrhunski govornik Kurz obraća se narodu dva puta dnevno. Kurz i njegova vlada su u ovoj korona krizi zamolili ljude da izlaze iz kuće isključivo 1. ako moraju na posao, 2. ako trebaju obavit kupovinu namirnica, 3. za pomoć starima i nemoćnima. I bogami, nikog na cesti nema.

Zatvorene su škole, fakulteti, trgovine, sportski objekti i dječja igrališta. Iako je bilo najavljeno zatvaranje ugostiteljskih objekata od 15 sati pa na dalje (što je u neku ruku i bilo logično, jer  više odlaze zbog hrane a manje zbog socijalnog druženja), od sutra ni ugostiteljski objekti neće uopće otvarati svoja vrata.

I na kraju: Kurz je oslobodio 4 milijardi (4.000.000.000,00) Eura kao prvi paket pomoći za one koji će biti pogođeni ovim restrikcijskim mjerama, prvenstveno ugostiteljima.

Zanimljivost: prvi međunarodni susret kao ministra vanjskih poslova bio je baš posjeta Hrvatskoj. Imao je samo 26 godina.

 

facebook status

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.