Europska Unija zatvara granice – Zabrana putovanja na 30 dana!

Zabrana je uslijedila nakon sve većeg broja smrtnih slučajeva u Italiji i Španjolskoj, na što i Francuska odgovara strogom izolacijom

foto: pixabay
0

Usred krize s koronavirusom, Europska Unija zatvara svoje granice. Odluka kojom se zabranjuje ulazak u Europsku Uniju, donesena je večeras na video sastanku na vrhu čelnika EU, trajat će najmanje 30 dana i morat će je provoditi sve države članice.  

Vijest o zatvaranju vanjskih granica EU objavio je BBC i naziva je mjerom bez presedana.

Očekuje se da će se mjera primijeniti na 26 država EU kao i Island, Lihtenštajn, Norvešku i Švicarsku. Građani Velike Britanije neće biti pogođeni.

Zabrana je uslijedila nakon sve većeg broja smrtnih slučajeva u Italiji i Španjolskoj, na što i Francuska odgovara strogom izolacijom

– Odmah ćemo to primijeniti. Dobro je što imamo jednoglasan i jedinstven pristup oko vanjskih granica. Velika Britanija i Republika Irska – koja je dio EU-a, ali ne i Schengena – bit će pozvane da se pridruže toj mjeri. – rekla je šefica EU komisije Ursula von der Leyen na konferenciji za novinare.

Drastične mjere ograničenja ulazaka u EU trebalo bi omogućiti uklanjanje kontrola na unutarnjim granicama između samih država članica, koje su uslijed krize s koronavirusom ponovno aktivirane.

 

D.G.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.