Franjevačko sveučilište u Steubenvilleu najesen će novim studentima platiti troškove školarine

FRANJEVAČKO SVEUČILIŠTE U STEUBENVILLEU / FOTO: FACEBOOK 'FRANCISCAN UNIVERSITY OF STEUBENVILLE'
0

Sredstva za financiranje školarina dijelom su pokrivena iz sveučilišnih pričuva, a ideja za korištenje ovog novca došla je nakon što je o. Pivonka zatražio od profesora i djelatnika da mu se pridruže u molitvi za „svježe, kreativne ideje nadahnute Duhom Svetim“ kako bi odgovorili na izazove s ​​kojima se Sveučilište i njegovi studenti susreću zbog pandemije.

Kao odgovor na dosad neviđeni ekonomski pad uslijed pandemije COVID-19, Franjevačko sveučilište u Steubenvilleu u državi Ohio (SAD) objavilo je kako će pokriti preostali dio troškova školarine, nakon što budu podijeljene stipendije i subvencije, za jesenski semestar 2020. godine, za sve redovne studente preddiplomskih studija upisane u programe na kampusu, prenosi Catholic News Service.

Plan Sveučilišta, nazvan ‘Korak u vjeri’, jednoglasno su 18. travnja odobrili predsjednik Sveučilišta i Nadzorno vijeće, a studentima je objavljen 21. travnja.

Franjevac o. Dave Pivonka, predsjednik Sveučilišta, rekao je u izjavi: “Kao sveučilište, osjećamo se pozvanima od Boga studentima olakšati troškove kako bi mladi mogli doživjeti jedinstvenost i vrijednost franjevačkog sveučilišnog obrazovanja.”

Dodao je da su djelatnici Sveučilišta “od mnogih mladih čuli kako se, zabrinuti zbog pandemije, sve teže odlučuju na odlazak od kuće radi studiranja. Također, mnogim obiteljima i studentima opada platežna moć zbog utjecaja pandemije koronavirusa na ekonomiju. Nadamo se da će im ovaj specifičan odgovor na krizu pomoći da prebrode prepreke i nesigurnosti te učine taj korak u vjeri s nama.”

Franjevačko sveučilište u Steubenvilleu / Foto: Facebook ‘Franciscan University of Steubenville’

Sredstva za financiranje školarina dijelom su pokrivena iz sveučilišnih pričuva, a ideja za korištenje ovog novca došla je nakon što je o. Pivonka zatražio od profesora i djelatnika da mu se pridruže u molitvi za „svježe, kreativne ideje nadahnute Duhom Svetim“ kako bi odgovorili na izazove s ​​kojima se Sveučilište i njegovi studenti susreću zbog pandemije.

“Moram reći da to nije ono što sam očekivao, ali nakon razmišljanja i razgovora, učinilo se kao izvrstan način pomoći novim studentima i njihovim obiteljima, od kojih mnogi sada oklijevaju obvezati se na visoko obrazovanje u kampusu”, tumači.

Rekao je i kako je inicijativa zasigurno korak u vjeri za samo Sveučilište te dodao: “Iskreno sumnjam da ćemo ikada više učiniti takvo što. Bit će nam teško, ali mislimo da je to ispravno učiniti.”

Program se odnosi na nove redovne studente na Sveučilištu i pokriva preostali dio školarine nakon dodijeljenih stipendija i subvencija, a studenti će morati pokriti troškove pristojbe, smještaja i prehrane.

“Dok školarina za jesen 2020. godine ide svakom brucošu i studentu dodiplomskog studija, neovisno o njihovoj platežnoj moći, obitelji za koje školarina ne predstavlja problem – kao i drugi dobročinitelji – imaju priliku doprinijeti fondu ‘Korak u vjeri’ što će pomoći nama da pomognemo našim studentima”, rekao je o. Pivonka.

“Darujemo svoja sredstva, ali se nadamo da će nam se i drugi pridružiti kako bi ovaj pothvat bio održiv”, rekao je.

Franjevačko sveučilište osnovalo je i poseban fond financijske pomoći za studente povratnike koji su zbog COVID-19 osjetili značajne financijske poteškoće.

 

Autor: Tihana Semijalac

Izvor: hkm.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.