general Vlado Šantić: “RADITE S NJIM ŠTA ŽELITE!”

Dana 8.ožujka 1995. godine u Bihaću, pod nikada razjašnjenim okolnostima nestao je general Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV-a) Vlado Šantić.

general Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV-a) Vlado Šantić.
0

Dana 8.ožujka 1995. godine u Bihaću, pod nikada razjašnjenim okolnostima nestao je general Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV-a) Vlado Šantić.

„Radite s njim šta želite“ rekao je tada Hamdija Abdić Tigar, nakon čega se gubi svaki trag generalu Šantiću.

Hamdija Abdić Tigar je danas ugledni Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koalicijski partner i kolega zastupnicima oba HDZ-a i satelitskih strančica koje je HDZ BiH kompenzacijski ubacio u Parlament FBiH.

Obitelj generala Šantića, s druge strane, i dandanas traga za svojim suprugom i ocem, nailazeći na pred nosom zalupljena vrata kome god da se obratili.

HRS je pokretao više inicijativa, slao dopise ministrima pravosuđa (koji su iz HDZ-a BiH), slao više dopisa Predsjedniku Federacije Marinku Čavari da iskoriste svoje funkcije kako bi napokon istina o sudbini generala Šantića isplivala na površinu, ali sve uzalud.

Iskoristili smo i posjete premijera Plenkovića HNS-u, te osobno od njega tražili da apelira na hrvatsko pravosuđe i pokrene istražni postupak, ne samo u slučaju generala Šantića, nego i po pitanju zapovjednika ABiH, poput Atifa Dudakovića i dr., koji su kao pripadnici JNA sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku. Sve uzalud.

No, nikada se nećemo umoriti, niti ćemo ikada odustati od traženja istine o sudbini generala Šantića. Proći će vrijeme kukavica i ulizica koji se goste i surađuju sa ubojicama našeg generala i koji se bogate baštineći tuđe žrtve.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.