GLAGOLJSKA KNJIGA ZA ŽENE

Danas će o toj vrijednoj knjizi biti riječi u Zadru na znanstvenom skupu »Zadarski filološki dani«. Znanstvenice Marinka Šimić (Staroslavenski institut) i Tanja Kuštović (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) u svojem će izlaganju, mjesecu studenom primjereno, pozornost usmjeriti na »Oficij za mrtve u Pariškom (Borislavićevu) zborniku«

0
Jedini hrvatskoglagoljski rukopis srednjega vijeka za koji sa sigurnošću znamo da je ciljano pisan za žensku čitalačku publiku jest »Pariški (Borislavićev) zbornik« (1375.). Bio je namijenjen tzv. prizidnicama crkve sv. Julijana u Šibeniku. Riječ je ujedno o najstarijem sačuvanom hrvatskoglagoljskom zborniku i jedinom zasada poznatom glagoljskom kodeksu vezanom za Krešimirov Grad.
Danas će o toj vrijednoj knjizi biti riječi u Zadru na znanstvenom skupu »Zadarski filološki dani«. Znanstvenice Marinka Šimić (Staroslavenski institut) i Tanja Kuštović (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) u svojem će izlaganju, mjesecu studenom primjereno, pozornost usmjeriti na »Oficij za mrtve u Pariškom (Borislavićevu) zborniku«.
Ako ste danas u Zadru, navratite u zgradu Sveučilišta i proširite svoje filološke vidike!
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.