Jedrima protiv droge – Starta velika humanitarna regata

MURTER – Više od 500 jedriličara Lionsa iz Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske, a oni će ovog tjedna, u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu. Na regati Jedrima protiv droge tako će 50 posada u četvrtak isploviti iz murterske Marine Hramina, a plovit će kornatskim arhipelagom

Izvor: pixabay.com
0

 

MURTER – Više od 500 jedriličara Lionsa iz Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske, a oni će ovog tjedna, u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu. Na regati Jedrima protiv droge tako će 50 posada u četvrtak isploviti iz murterske Marine Hramina, a plovit će kornatskim arhipelagom. 

Tradicionalna humanitarna regata simbol je prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21. godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji sa 1230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udrugama slijepih, invalida kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što je Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnica za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Vwe6QRKuzBA

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.