Kružno gospodarenje otpadom

jednodnevna konferencija

Izvor: pixabay.com
0

Izvor: fsb.unizg.hr

CILJEVI • PROBLEMI • RJEŠENJA

TEMA KONFERENCIJE

Kružno gospodarenje otpadom nije samo rješenje golemog komunalnog problema, već i značajna gospodarska prilika koju prati veća resursna učinkovitost i manje zagađenje okoliša. Otpad može ispravnim pristupom postati tržišno vrijedna sekundarna sirovina, ili postati smeće u izostanku organiziranog i ciljanog sustava.

Otpad dakle, s jedne strane pruža mogućnosti dobitka, a s druge gubitka za komunalni sustav pa je vrlo važno držati se ispravnog pristupa na koje nas još od 2013. godine obvezuje Zakon o održivom gospodarenju otpadom jer propisuje minimalne stope recikliranja. Potvrdu ovog smjera daju i nove EU direktive koje donose nove i veće obveze za izgradnju održivog društva.

CILJ KONFERENCIJE

Konferencija ima za cilj dati osnovne odgovore na pitanja o kružnom gospodarenju otpadom. Kako se uspostavlja i što čini sustav, koji su organizacijski, prostorni i financijski zahtjevi. Konkretna rješenja, poteškoće i uspjesi pokazat će se na primjerima uspješno uspostavljenih sustava gospodarenja otpadom iz Slovenije i Hrvatske. Konferencija će pored tehničkih podataka uključiti i pitanja ekonomike sustava. Konačno, sudionici će se upoznati s činjenicom da se gotovo sva tehnička rješenja za implementaciju sustava već uspješno proizvode u Hrvatskoj.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Hotel International, Miramarska 24, 10 000 Zagreb

Četvrtak, 28. veljače 2019. od 10:00 do 17:00 sati

Izvor: https://www.fsb.unizg.hr/voda/konferencija2019/konf.html

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.