Objavljena pjesma “Jerusalem” koja priča o gradu, čovjeku, ljubavi i miru

Please let us live in peace in Jerusalem

Izvor: pixabay.com
0

 

Jeruzalem, sveti grad triju religija, već stoljećima je duhovna, ali i umjetnička inspiracija milijunima židova, kršćana i muslimana. Svoju duhovnost i glazbeni talent ovog su puta u pjesmu “Jerusalem” zajednički pretočili jedan Hrvat i jedan Izraelac s londonskom adresom. Autori skladbe su: Antun Tomislav Šaban i Essky a izvode je: Zagrebačka filharmonija, zbor Cantores Sancti Marci te solist Damir Kedžo.

Glazbenici Zagrebačke filharmonije su pjesmu “Jerusalem” prepoznali kao neobičnu i vrijednu kombinaciju simfonizma, duhovne šansone i pop glazbe te su se rado odazvali da je svojim muziciranjem ponesu do publike. Pjevači oratorijskog zbora “Cantores Santi Marci” su bili jednako spremni otpjevati refrene i podariti time ovoj skladbi svečani, himnički karakter. A Damir Kedžo, hrvatska pjevačka zvijezda u usponu, pokazao se pravim solistom koji će se sa svojim jedinstvenim glasom usuditi stati na vrh piramide od stotinjak glazbenika i do kraja iznijeti ovo najneobičnije glazbeno ostvarenje posljednjih godina.

Svi su oni su u pjesmu “Jerusalem” udahnuli posebnu čar, a čitava priča pretočena je i u sjajan video kojeg su radili: Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Spot je sniman dva dana u autentičnim lokacijama u Jeruzalemu. U četiri minute u spotu putujemo kroz vrijeme i gledamo priču o autoru (skladatelju i pjevaču), Gradu i suživotu u ljubavi i miru.

„Zahvaljujem svim suradnicima na ovom složenom i zahtjevnom projektu. Mogu reći da smo odlično obavili ogroman posao: sada je na publici da prihvati našu pjesmu i video. Želim vjerovati da će ova pjesma bar malo doprinijeti miru i suživotu svih onih koji Jeruzalem doživljavaju kao svoj duhovni dom. I kao što refren pjesme govori Please let us live in peace in Jerusalem… neka svatko tko ju posluša pronađe u sebi i oko sebe mir. Šalom!“, rekao je Antun Tomislav Šaban.

Premijera skladbe i video spota održana je u četvrtak 7. ožujka u zagrebačkom kinu Tuškanac. Hrvatska radijska premijera skladbe bila je u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija isti dan.

Izvor: hkm.hr

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=v-8RNVz4JIM

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.