Otac Brune Esih otvorio dušu…

Ni kriv, ni dužan uvučen u prljave igre unutar desnice…

Izvor: pixabay.com
0

Nakon što smo u nekoliko tekstova, razotkrili pozadinu određenih predizbornih podmetanja, javio nam dr.sc. Mate Brstilo, otac Brune Esih, koji se oporavlja od teškog infarkta. U svojoj poruci naslovljenoj na autora tekstova o spomenutoj aferi, gospodin Brstilo, napisao je sljedeće:

„Poštovani gospodine Vlahović,

Odmah da Vam se predstavim.

Ja sam Mate Brstilo, otac Brune Esih i s nevjericom sam pročitao Vaš članak od 09. 04. 2019. pod naslovom: Ekskluzivno “Najveća podvala predizborne kampanje: “Bujanec tvrdi: otac Brune Esih dostavio mi je materijale protiv NZH”

Poštovani pohvalno je od Vas kao odgovornog novinara što ste tu suludu tvrdnju uzeli s rezervom i pod navedenim naslovom, iako mi je, ta, ponavljam, suluda tvrdnja, pričinila silnu štetu i zaprepaštenje, kako osobno, tako i svih koji me poznaju.

Napominjem da me ta tvrdnja zatekla u teškom zdravstvenom stanju (teži srčani infarkt) i već se duže nalazim izvan Zagreba na oporavku i nikakvog saznanja nisam imao o aktivnostima stranke NZH, a najmanje o tvrdnjama da određene snage iz Srbije podupiru navedenu stranku.

Niti sam član te stranke niti se uopće bavim njihovim aktivnostima. Poslije smrti supruge i odrađenog staža nalazim se u mirovini i s politikom se uopće ne bavim, a najmanje da ulazim u aktivnosti stranke kojoj je na čelu moja kćerka. Pa zar nije suludo da bi kao njen otac radio protiv nje?

Sa gos. Bujancem sam se jedan put sreo u prolazu, a u njegove razloge takve prljave laži ne ulazim iako je jako indikativno da on, koji je donedavno svim snagama podupirao NZH i moju kćerku, najednom obrće ploču.

Zašto nije izišao s navedenim dokazima, ili materijalima prema Vama, ili odmah u javnost.

Ovako zahvaljujući vašem profesionalizmu, ta njegova laž, da ne kažem neku težu riječ, ostaje ipak za čitatelja Vašeg portala, u kategoriji laži i klevete, ali neispravljiva greška mi je pričinjena što posebno moje ionako teško zdravstveno stanje, čini još težim.

Ne, ne želim povlačiti nikakve sudske mjere, jer sam protivnik nekih odšteta za “pretrpljenu duševnu bol”, ali sam u kontaktu sa svojim odvjetnikom.

S osobitim poštovanjem,

dr.sc. Mate Brstilo“

Nakon te poruke, odlučili smo kontaktirati gospodina Brstilu, koji nam je pojasnio svoj stav o cijelom slučaju. Otac Brune Esih, teško je doživio optužbe urednika i voditelja, Velimira Bujanca.

„Ne bih ulazio u motive Velimira Bujanca, ali vam mogu reći da se zapravo nikada nisam bavio politikom. Čitav radni vijek, proveo sam u struci i nemam nikakve veze s političkim zbivanjima.

Vi ste to dobro definirali u nekim tekstovima, koje rado čitam. Jednostavno, kao i većina građana, osjećam duboko razočaranje prema političarima na ljevici, ali i na desnici. Ipak, uopće ne sudjelujem u političkom životu, a najmanje ne u nekakvim podmetanjima. Nalazim se u teškom zdravstvenom stanju i te optužbe su mi nepojmljive.“

Podsjećamo, Velimir Bujanec, optužio je Mate Brstila, oca Brune Esih, za prvotno slanje kompromitirajućih materijala protiv NZH, ali i za slanje golih fotografija srpske pjevačice, Jelene Karleuše. Nemamo namjeru dalje provlačiti ovu temu, no možemo razumjeti stav oca Brune Esih, udovca u mirovini, koji je prema vlastitom priznanju, Bujanca sreo jednom u životu, i to u prolazu.

Zato je poprilično bizarno, da ga se proziva, kao osobu koja radi na političkoj kompromitaciji vlastite kćeri. Radi istine, ali i mira gospodina Brstila, objavljujemo njegovu reakciju i apeliramo da se ljude, u njegovom zdravstvenom stanju, više ne uvlači u bilo kakve prljave političke igre.

 

Autor: Marin Vlahović

Izvor: dnevno.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.