POMOZIMO našoj braći i sestrama u Bosni i Hercegovini!

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

0

Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, ove godine pod geslom „Budite složni i živite u miru“ (2 Kor 13, 11).

Zahvaljujući novčanim darovima pojedinaca i pravnih osoba koje je Hrvatski Caritas prikupio tijekom proteklih 12 godina, tisuće ljudi u potrebi su kroz programe i projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini primile konkretnu pomoć, doživjele ohrabrenje usred svojih teškoća i iskusile djelatnu ljubav.

Novčana sredstva darovatelja prikupljana tijekom prošlogodišnje akcije u iznosu od 1.612.500 kuna (215.000,00 eura) omogućila su tako nužnu potporu korisnicima različitih Caritasovih projekata diljem Bosne i Hercegovine, kao što su: hospicij za stare, nemoćne i umiruće, rehabilitacija djece s posebnim potrebama, kućna njega starih i nemoćnih, pučka kuhinja, katolički vrtić, rehabilitacija osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

Središnje misno slavlje „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ održat će se u nedjelju 24. ožujka u Gromiljaku, uz izravni prijenos na 1. programu HTV-a.

U korizmenu akciju Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ moguće je uključiti se: uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Caritasa kod Privredne banke Zagreb HR0523400091100080340, poziv na broj 101 (ili on-line uplatama putem www.caritas.hr) – za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC) PBZGHR2X; pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 90 10 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen) te milodarom 3. korizmene nedjelje 24. ožujka u svim crkvama.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.