Roman Leljak – što piše u programu planiranog genocida nad Hrvatima izdanom od četnika i vlade Jugoslavije?

13. siječnja 1943.

Chetnik leader Draza Mihailovic confers with his men. Foto: United States Holocaust Memorial Museum, Photograph #46711
0

Radi se o šokantnom dokumentu, iz Ratnog arhiva i muzeja u Zagrebu,  koji je je pod strogo povjerljivim brojem 21. od 13. siječnja 1943. otkrio strašne namjere rojalističke vojske Jugoslavije (četnici) koju je podržavala izbjeglička vlada Jugoslavije u Londonu, kao i sama Velika Britanija. Dokument otkriva srbijanske planove, program i postupke kojima bi se proveo genocid nad Hrvatima i muslimanima u NDH.

Isto tako, podsjetimo se da je nedavno u Zagrebu gostovao bez ikakvih problema Vuk Drašković, jedan od poznatih organizatora četničkih paravojnih jedinica u agresiji na Hrvatsku poznatih pod imenom Srpska Garda. U Zagrebu je gostovao kao jedan od najvećih zagovaratelja rehabilitacije jugoslavenskog (velikosrpskog) monarhizma i četničkog pokreta koji je bio njegov stup. On tada nije želio izravno odgovoriti je li Jugoslavija bila veliko djelo ili tragična zabluda, no u podnaslovu knjige zaključuje: “Nije Jugoslavija greška. Greška smo svi mi kakvi smo sada”.

A što je bila monarhistička Jugoslavija, njena vojska koja je imala službeni naziv “Jugoslovenska vojska u otadžbini”, poznata kao četnici, može se vidjeti u donjem dokumentu koji je na vidjelo dana donio Roman Leljak.

Roman Leljak, slovenski publicist i istražitelj Udbinih arhiva iz Slovenije, koji voli istraživati djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti, šokirao je javnost mnogim dokumentima objavljenim na svom facebook profilu ili u svojim knjigama, koji su posljedica njegovog sustavnog istraživanja arhiva u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. Žalosno je da nitko od hrvatskih znanstvenika ili čak političkih djelatnika ne poduzima nikakve napore u smislu istraživanja arhiva koji razotkrivaju pravu narav četničkog pokreta pod krinkom jugoslavenstva, te genocid koji su provodili u 2. svjetskom i Domovinskom ratu.

Leljak je objavio dokument do kojeg je došla tajna službe Nezavisne države Hrvatske, u kojem je navedeno kako četnici u 2. svjetskom ratu predvode stvaranje Velike Srbije. Taj dokument je ponavljanje instrukcija koje je Draža Mihailović dostavio četničkim zapovjednicima Đorđu Lašiću i Pavlu Đurišiću, 20. prosinca 1941., kao opće prihvaćeni program za obnovu Jugoslavije i velike Srbije u njoj.

Radi se o šokantnom dokumentu koji je je pod strogo povjerljivim brojem 21 od 13. siječnja 1943. otkrio namjere vojske Jugoslavije koju je podržavala izbjeglička vlada u Londonu, a cilj je četničkog pokreta bio: “stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbije”

U točki 4. jasno piše da je cilj “stvoriti zajedničke granice između Srbije i Slovenije, te izvršiti etničko čišćenje Sandžaka od muslimanskog življa, a Bosnu i Hercegovinu od muslimanskog i katoličkog življa”

I dodaje:

“Sve katolike koji su se ogriješili o naš narod… mi ćemo uništiti i poubijati. Seljački i sitniji radnički svijet ćemo poštedjeti i od njih napraviti prave Srbe…”

Također je pri kraju teksta podebljan dio teksta koji piše o tome kakvim su se prefidnim i prijetvornim metodama služili četnici da bi na svoju stranu privukli muslimane NDH, ali s krajnjim ciljem ubijanja i nestanka muslimana.

A još više šokira dio koji se tiče međunarodne politike u kojem piše: “Naša vlada u Londonu posredovanjem Engleske i savezničke prijateljske vlade nastoji da ovo ugovori u Ankari.”

Valja istaknuti da su se u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i BiH četnici ponašali baš istovrsno preporukama iz donjeg dokumenta, počinivši genocid nad Hrvatima na 30% teritorija Hrvatske, a ubrzo nakon toga nad Hrvatima i muslimanima u BiH na čak 70% teritorija, a čega je rezultat zločinačka tvorevina Republika Srpska. Nažalost, dio hrvatskih političara iz HDZ BiH, ali i hrvatski veleposlanik u BiH, bio je nedavno na obilježavanju Dana Republike Srpske. Na teritoriju Republike Srpske danas živi simboličan broj Hrvata, samo 9000, u odnosu na 153.000 Hrvata koji su tamo živjeli prije rata.

Facebook Romana Leljka

Image may contain: text

No photo description available.

Izvor: narod.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.