Sandra Brambilla: BOŽIĆNI KONCERT U ŽUPNOJ CRKVI NA JORDANOVCU

U organizaciji Udruge Prosoli - Sveta glazba čiji je utemeljitelj profesor fonetike i talijanskoga jezika Alojzije Prosoli, u okviru XII. međunarodnog festivala rane glazbe „Canite et psallite-pjevajte i svirajte“ održana je „Noć glazbe u Zagrebu“ u Župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu

0

U organizaciji Udruge Prosoli – Sveta glazba čiji je utemeljitelj profesor fonetike i talijanskoga jezika Alojzije Prosoli, u okviru XII. međunarodnog festivala rane glazbe „Canite et psallite-pjevajte i svirajte“ održana je „Noć glazbe u Zagrebu“ u Župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.

Festival koji se već 11 godina organizira u lipnju, ove godine zbog situacije uzrokovane koronavirusom organiziran je u predbožićno vrijeme i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kako bi nas glazba i riječi pjesama okrijepile, pročistile i obgrlile, rekao je u uvodnoj riječi Prosoli.

Orgulje i glas u crkvi od davnina časte i slave Boga s ciljem iskazivanja zahvale Bogu Ocu Svemogućem za dobivene darove, nadahnuća i kreativnost. Koncert se sastojao iz 3 dijela: u prvome naslovljenom „Cantabo Domino“ nastupili su sopranistica Dolores Leko i orguljaš Mario Penzar sa skladbama „Domine Deus“, „Cantabo Domino“, „Toccata prima i Toccata in G“ te „Lasciatemi morire“.

U drugom dijelu pod nazivom „Glazba za orgulje“, uz Penzara nastupili su i njegovi studenti; Ana Lisičak, Ivana Hrkać, Goran Gregoran i Dubravko Čepulić Polgar na orguljama, dok su u trećem dijelu „K Isusu po Mariji“ Leko i Penzar izveli skladbe: „Ave Maria“, „Sospirava Maria“, „All’offertorio-all’elevazione-al  post communio“ i „Vergin tutto amor“.

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.