Vukovar: Tri minute za tri tisuće ubijenih!

0

Tri minute bilo je dovoljno režiseru filma Harrisonovo cvijeće da dočara strahotu koju su Jugoslavenska “narodna armija” pod crvenom zvijezdom petokrakom i četnici učinili u Vukovaru.Tri minute za tri tisuće ubijenih.


Scenaristu filma bile su dovoljne dvije rečenice:


“To nije bila borba. To je bilo istrebljenje.”

Svi naši mediji zajedno nisu snimili nijedan film za nikog iz Vukovara koji bi na ovaj potresan način potresao svakog čovjeka i ostavio ga bez daha.

Nisu htjeli ni prikazati ovaj film. Sakrivali su istinu od javnosti.

Film Harrisonovo cvijeće snimljen je kao sjećanje na tragediju jednog novinara koji je preživio Vukovar. Za jednog čovjeka je snimljen film. Za potrebe sjećanja. Da se ne zaboravi. Čovjek se zapita; Treba li išta više govoriti o našoj politici i medijima. Treba!!!

Pored tri tisuće ubijenih u Vukovaru, još je tisuću nestalih. Na njih je u tri mjeseca bačeno 6 milijuna granata. Broj silovanih žena nikad nećemo saznati.

Vukovar su potpuno razorili i razorali.

Da nije bilo Vukovara, ove snage zla došle bi u Zagreb do večere. Možda bi ih tamo dočekali neki naši današnji državni “uglednici” i servirali im stol. Jer ovi su prema svemu očito njihovi. Zato su u Zagrebu i pretukli zapovjednika Vukovara, sudilo Paragi, izdajnik Tuđman je klevetao HOS-u koji je danomice ginuo. Namučio je njihove. Zato im i nije baš drago da se njihovi prikazuju u ovom zlu. Već drugi put u bliskoj povijesti uspješno ga skrivaju od očiju javnosti. Drugi put.

A kada se povijest ponovi, a javnost to ne vidi, ili okreće glavu i gleda “svoja posla”, onda više ne možemo kriviti njih i one koji su zlo učinili. Jer oni postaju mi.

Izvor:https://www.facebook.com/hrvatskeobrambenesnage/videos/432954964325275/UzpfSTExMjY2NTc0OTY2ODc0NjoyNzMwOTIxMTM2MjYxMDg/

 

* Mišljenja iznesena u tekstovima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Biram DOBRO

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.