Zašto podržavamo Neovisne za Hrvatsku?

Vrijeme je!

Foto: mp
0

 

Zato što vjerujemo da su oni budućnost hrvatske desnice – ideološki su ispravni, nisu politički trgovci, i nisu okruženi kriminalcima i smutljivcima koji su do sada cijepali i uništavali desnicu. Na današnjem veličanstvenom skupu pokazali su da imaju dobar spoj mladosti, iskustva, inteligencije i poleta. Sve to ih izdvaja i čini posebnim na desnom političkom spektru. Zato samo hrabro naprijed, učinite nas ponosnima! Vrijeme je!

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=xIEqI88q75g&feature=youtu.be

Kandidati stranaka Neovisni za Hrvatsku – Hrvatska stranka prava (NHR-HSP) na izborima za Europski parlament pozvali su birače da se u što većem broju odazovu na izbore 26. svibnja i izaberu listu koja će Hrvatskoj vratiti nacionalno dostojanstvo i ponos u bitci koja se, kako kažu, ne vodi za Bruxelles nego za Zagreb.

“Prošlo je već jako puno godina od kad nam je netko daleko veći i važniji od mene rekao da imamo svoju Hrvatsku, da je naša, da će biti onakva kakvom mi želimo da bude, i da nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva će biti”, rekla je nositeljica liste, predsjednica NHR-a Bruna Esih na središnjem predizbornom skupu kandidacijske liste NHR-HSP u dupkom punoj Kristalnoj dvorani Hotela Westin.

“Bilo je to na dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Danas, 27 godina kasnije, mi se s pravom moramo zapitati imamo li svoju Hrvatsku, je li onakva kakvom je želimo, što nas određuje, tko nam naređuje, jesu li svi izgubljeni životi bili uzaludni, jesmo li dobili rat ali dopuštamo da gubimo u miru”, istaknula je Esih.

Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava svojim će primjerom, potporom, djelima i glasom nastaviti hrabriti sve ponižene, obeshrabrene i ušutkane… Pokazat ćemo da smo vrijedni krvavo izvojevane slobode, da ona nije samo crtica u našoj povijesti, poručila je Esih te dodala: “Hrvatska je naša, Božja i najljepša na svijetu. A da bi takva postala primjer i ponos i Europi i svijetu, ona mora prvo biti ponos nas Hrvata”.

Izvor: https://www.facebook.com/NHRvatsku/videos/453317595418226/?epa=SEARCH_BOX

Da glasuju za “listu vjesnika novoga vremena, hrvatskoga vremena” i odbace “sve nametnute komplekse” okupljene je pozvao i politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

“Naš program su naša djela. Bruxellesko vrijeme bespovratno prolazi; hrvatska država nam je jedina mjera stvari”, rekao je Hasanbegović. Pozvao je članove da glasovanjem prekinu “apatiju i beznađe”, te vrate “vjeru u sebe i u vlastite snage”: “Ovo nije bitka za Bruxelles, ovo je bitka za Zagreb, za hrvatsku državu”, poručio je.

Kandidatkinja Ana Lederer osvrnula se na ulogu kulturne politike, koja mora biti usmjerena na promidžbu nacionalnih kulturnih vrijednosti unutar šireg europskog prostora jer, iako “uvijek treba imati na umu da su europske teme i hrvatske, a hrvatske – europske”, ne smije se zaboraviti da “Hrvatska ima svoju duhovnu fizionomiju, svoju kulturnu baštinu, svoju suvremenu umjetnost i svoje ljude koji žive njen nacionalni i kulturni identitet”.

Kandidat NHR-a Krešimir Kartelo, potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, podsjetio je na ulogu prošlosti “u izgradnji nacionalnoga jastva” i “energije koju proizvode žrtve prošlosti koje su dale svoj život za ideale koji mi danas živimo, a to je neovisna Hrvatska”.

Pod sloganom “Vrijeme je za Hrvatsku” okupljenima su se obratili i ostali kandidati liste, Tomislav Jonjić, Karlo Starčević, Željko Glasnović, Davorin Karačić, Martin Mladen Pauk, Vladimir Kovačević, Damir Markuš i Mato Artuković.

Pozvali su članove da izađu u što većem broju na izbore 26. svibnja, uz poruku kako je lista NHR-HSP “jedini pravi istinski baštinik djela i misli dr. Franje Tuđmana”, koja će se u Europskom parlamentu zalagati za Hrvatsku na platformi “vraćanja dostojanstva domovini, bez političke trgovine”.

Fenix-magazin/Hina/DH

 

GOVOR NA SREDIŠNJEM IZBORNOM SKUPU U ZAGREBU, 11. SVIBNJA 2019.

Dame i gospodo! Hrvatice i Hrvati!

Počašćen sam i sretan sam što mogu danas i ovdje govoriti pred vama. Da nas je i manje u ovoj dvorani, i dalje bih bio uvjeren da je ovo jedan od onih dana čije će značenje shvatiti tek novi naraštaji.

Ovo je, uvjeren sam, događaj koji manifestira snagu i svježinu hrvatske nacionalističke misli, misli koja je – ma što o njoj i ma što o nama govorili kojekakve protuhe, bitange i klevetnici – uvijek bila misao slobode i pravde, misao koja ne traži da Hrvati imaju više prava od drugih, ali nikad, baš nikad ne pristaje na to da ih imaju manje.

Posebno pozdravljam Hrvate u Bosni i Hercegovini, hrvatsko iseljeništvo, hrvatske političke uznike i branitelje, ali ponajviše ove mlade ljude koji su danas s nama. Njihova nazočnost posebno nas veseli, jer smo svjesni tragične činjenice da hrvatstvo u današnjoj Hrvatskoj nije u modi, da ga je politički nekorektno isticati, i da ovi mladi ljudi svojim sudjelovanjem u našoj borbi riskiraju udobnost, a možda i nešto više.

No, mi i jesmo ovdje da bismo to promijenili!
Mi smo ovdje kako bismo ispravili povijesnu nepravdu, kako bismo izvojevali političku pobjedu kojom, nažalost, nije okrunjena veličanstvena vojna pobjeda u Domovinskome ratu, kako bismo pokazali da Hrvati mogu biti slobodni, da mogu imati svoju državu i da njome ne moraju upravljati tuđem sluzi sluge, tuđe prirepine!

Mi se ne predstavljamo kao mesije, ne nudimo čarobne formule i ne obećavamo čudesa. Ali nudimo jedno i obećavamo jedno: mi vas ne ćemo prevariti! Nas se ne može kupiti, i mi Hrvatsku ne ćemo izdati! Nikada! Ni tuđinu, ni njegovim ovdašnjim slugama. Zato vam na predstojećim izborima nudimo ponos i prkos, našu čast i naš obraz.

 

Živjeli!

Živjela Hrvatska!

 

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Rwo-vjhyl-s&app=desktop

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.