“DOBRA VIJEST ZA NEPRIJATELJE” Srbi koji su živjeli od 1991-1995 u ‘RSK’ od Hrvatske će dobiti mirovine za taj period!

Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava...

8

 

SDSS na svojim stranicama izvještava kako je radna grupa za provođenje Operativnog programa za srpsku nacionalnu manjinu u Zagrebu raspravljala o neisplaćenim mirovinama iz perioda 1991./97., za umirovljenike koji su živjeli na područjima RSK izvan ustavno-pravnog sistema RH.

Riječ je dakle o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su za vrijeme Domovinskog rata živjeli na okupiranim dijelovima Hrvatske, tkz. Republici Srpskoj Krajini, donosi dnevno.hr.

“Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava, prestanka isplate i ponovne uspostave mirovine sa svrhom da se ti podaci usporede sa službenim podacima HZMO-a, a u cilju formiranja jedinstvene baze umirovljenika kojima, prema prijedlogu predstavnika oštećenih umirovljenika, SDSS-a i SNV-a, treba i mora biti isplaćena barem pravična naknada”, zaključuje se u izvještaju na stranici ove stranke.

Pitanje obeštećenja Srba koji u ratnom periodu od Republike Hrvatske nisu primali mirovine jer, zapravo, tada niti nisu bili njezini državljani već državljani tvorevine koja je imala svoju himnu, zakone i zastavu, proteže se već godinama, donosi dnevno.hr..

“Riječ je o zahtjevu umirovljenika iz nekad okupiranih hrvatskih područja za naknadu štete od 1991. do 1998. godine, kad im se mirovine, zbog ratnih zbivanja, nisu isplaćivale. Ti su ljudi svjesni ekonomske situacije i stoga su spremni na dogovor. Riječ je uglavnom o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su desetljećima radili i izdvajali za mirovine, zaradili ih, a onda ostali bez njih – izjavio je Pupovac prije četiri godine.

 

A.K.

Izvor: braniteljski-portal.com

8 komentara
 1. Ivan kaže

  Za to razdoblje “91-97” neka im isplati mirovine onaj kod koga su i uplacivali! Ako su uplacivali kod “RSK” neka im ona isplati mirovine!!!….sta HR ima s tim?

 2. Slavica kaže

  Pa to je prava katasrofa..pljuvanje na domovinski rat..za ne povjerovati..😡

 3. Jozo kaže

  Ako njihova matična država isplati Hrvatskoj ,,ratnu štetu,, i ostale obveze za razaranja DOMOVINE hrvatske,,, onda će biti novca na pretek. A Pupovac neka zasuče rukave i potraži tu obvezu od svoje matične države ,,Srbije,,, neka se oduži i isplati zakonske obveze za ratnu odštetu u agresiji , na Hrvatsku… U protivnom im nebo dao ništa, još bi ih protjerao, za krvoproliće i mučenje Hrvatskih građana i Branitelja u kazamatima…

 4. Jarko kaže

  Koliko mi je poznato,prije nekoliko godina na prigovor jedne od tada aktalnih vlada,jedna od pravnih institucija EU-a je potvrdila kako oni nemaju na to pravo,jer su uplačivali,ako su, u mirovinski fond tzv. SAO krajine.Ovo sada ne razumijem ili je ucjena ili uvlačenje Pupavcu i beogradskoj čaršiji .

  1. Mario kaže

   To je još jedna glupost naše cjenjene vlade koja je državu dobila na pladnju.

 5. Drago kaže

  Svi oni koji su plaćali mirovinsko i soc.osiguranje u r.Hrvatskoj u tadašnjoj jugi imaju pravo na mirovine od fondova gdje im je uplaćivano no uspostavom paravojne države takozvane srpske krajine tadašnji zaposlenici su uplaćivali u novoosnovani krajinski mirovinski fond ako je i postojao a pošto je ta paravojna krajina tada bila produžena ruka Srbije za njih bi Srbija trebala isplaćivati mirovine a ne Hrvatska jer to je prirodno pozitivno pa i logično pravo.I zašto bi hrvatski narod dijelio mirovine onima koji su nas rušili ubijali i silovali.Ukoliko se r.Hrvatska obešteti ratnom oštetom od Srbije pa i tada bi se o tome moglo raspravljati s upitnim zaključkom.

  1. Mario kaže

   Kakva nam je Vlada mislim da je to nemoguće.Rade sve kao da smo mi izgubili rat,a ne oni koji su razarali našu domovinu.

 6. Mario kaže

  Jedina država na svijetu koja se zahvaljuje okupatorima koji su je razarali.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.