“DOBRA VIJEST ZA NEPRIJATELJE” Srbi koji su živjeli od 1991-1995 u ‘RSK’ od Hrvatske će dobiti mirovine za taj period!

Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava...

6

 

SDSS na svojim stranicama izvještava kako je radna grupa za provođenje Operativnog programa za srpsku nacionalnu manjinu u Zagrebu raspravljala o neisplaćenim mirovinama iz perioda 1991./97., za umirovljenike koji su živjeli na područjima RSK izvan ustavno-pravnog sistema RH.

Riječ je dakle o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su za vrijeme Domovinskog rata živjeli na okupiranim dijelovima Hrvatske, tkz. Republici Srpskoj Krajini, donosi dnevno.hr.

“Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava, prestanka isplate i ponovne uspostave mirovine sa svrhom da se ti podaci usporede sa službenim podacima HZMO-a, a u cilju formiranja jedinstvene baze umirovljenika kojima, prema prijedlogu predstavnika oštećenih umirovljenika, SDSS-a i SNV-a, treba i mora biti isplaćena barem pravična naknada”, zaključuje se u izvještaju na stranici ove stranke.

Pitanje obeštećenja Srba koji u ratnom periodu od Republike Hrvatske nisu primali mirovine jer, zapravo, tada niti nisu bili njezini državljani već državljani tvorevine koja je imala svoju himnu, zakone i zastavu, proteže se već godinama, donosi dnevno.hr..

“Riječ je o zahtjevu umirovljenika iz nekad okupiranih hrvatskih područja za naknadu štete od 1991. do 1998. godine, kad im se mirovine, zbog ratnih zbivanja, nisu isplaćivale. Ti su ljudi svjesni ekonomske situacije i stoga su spremni na dogovor. Riječ je uglavnom o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su desetljećima radili i izdvajali za mirovine, zaradili ih, a onda ostali bez njih – izjavio je Pupovac prije četiri godine.

 

A.K.

Izvor: braniteljski-portal.com

6 komentara
 1. Slavica kaže

  Pa to je prava katasrofa..pljuvanje na domovinski rat..za ne povjerovati..😡

 2. Jozo kaže

  Ako njihova matična država isplati Hrvatskoj ,,ratnu štetu,, i ostale obveze za razaranja DOMOVINE hrvatske,,, onda će biti novca na pretek. A Pupovac neka zasuče rukave i potraži tu obvezu od svoje matične države ,,Srbije,,, neka se oduži i isplati zakonske obveze za ratnu odštetu u agresiji , na Hrvatsku… U protivnom im nebo dao ništa, još bi ih protjerao, za krvoproliće i mučenje Hrvatskih građana i Branitelja u kazamatima…

 3. Jarko kaže

  Koliko mi je poznato,prije nekoliko godina na prigovor jedne od tada aktalnih vlada,jedna od pravnih institucija EU-a je potvrdila kako oni nemaju na to pravo,jer su uplačivali,ako su, u mirovinski fond tzv. SAO krajine.Ovo sada ne razumijem ili je ucjena ili uvlačenje Pupavcu i beogradskoj čaršiji .

  1. Mario kaže

   To je još jedna glupost naše cjenjene vlade koja je državu dobila na pladnju.

 4. Drago kaže

  Svi oni koji su plaćali mirovinsko i soc.osiguranje u r.Hrvatskoj u tadašnjoj jugi imaju pravo na mirovine od fondova gdje im je uplaćivano no uspostavom paravojne države takozvane srpske krajine tadašnji zaposlenici su uplaćivali u novoosnovani krajinski mirovinski fond ako je i postojao a pošto je ta paravojna krajina tada bila produžena ruka Srbije za njih bi Srbija trebala isplaćivati mirovine a ne Hrvatska jer to je prirodno pozitivno pa i logično pravo.I zašto bi hrvatski narod dijelio mirovine onima koji su nas rušili ubijali i silovali.Ukoliko se r.Hrvatska obešteti ratnom oštetom od Srbije pa i tada bi se o tome moglo raspravljati s upitnim zaključkom.

 5. Mario kaže

  Jedina država na svijetu koja se zahvaljuje okupatorima koji su je razarali.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.