HRVATSKU TRESE RBA LISTA Kakvo zlato: ‘Kapitalac’ ukraden iz ureda Dolačkog?

Hrvatska javnost preplavljena je listom štediša RBA zadruga. Radi se o 186 osoba koje imaju više od pola milijarde u RBA zadrugama. U javnosti se već pojavljuju nagađanja kako je ovaj popis RBA štediša važan, ukradeni dokument iz ureda Željka Dolačkog, bivšeg načelnika Službe organiziranog kriminala kojeg se sumnjiči da je "fingirao" pljačku zlata i novca iz vlastitog sefa u vlastitom uredu, kada je nestalo 280 tisuća eura i dva kilograma zlata

Izvor: pixabay.coom
0

 

Hrvatska javnost preplavljena je listom štediša RBA zadruga. Radi se o 186 osoba koje imaju više od pola milijarde u RBA zadrugama. U javnosti se već pojavljuju nagađanja kako je ovaj popis RBA štediša važan, ukradeni dokument iz ureda Željka Dolačkog, bivšeg načelnika Službe organiziranog kriminala kojeg se sumnjiči da je “fingirao” pljačku zlata i novca iz vlastitog sefa u vlastitom uredu, kada je nestalo 280 tisuća eura i dva kilograma zlata.

Hrvatski HOP-PORTAL o svemu ima zanimljivu teoriju te tvrdi da su iz sefa ukradeni brojni dokumenti te da su ukradeno zlato i novac bila nagrada za tajne dokumente.

“Politikanstvom se pokušava skrenuti pozornost s priče o medijskoj, političkoj i obavještajnoj eliti koja godinama izmišlja ustaše, svađa narod ideološki, svađa narod sa susjedima, nosi kape Rakički, raspravlja o pozdravu ‘Za dom spremni’, a zapravo svi zajedno kradu i omogućavaju krađu”, piše ovaj portal ističući kako se kralo potpuno isto u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

Novinarka Nada Landeka istraživala je RBA zadruge i napravila popis štediša i njihovu ulogu u društvu.
Prenosimo popis RBA štetiša na kojem su i pojedine poznate osobe iz BiH.


Inače, radi se o dokumentu Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG iz kojeg se vidi koliko su pojedine osobe imale novaca na računima u toj banci. 2011. godine

Riječ je o službenom dopisu Markusa Maira, generalnog direktor Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Agenciji za nadzor financijskog tržišta (FMA) odnosno njihovom Odjelu za prevenciju pranja novca i financiranja terorizma. U Hrvatsku je dokument dospio upravo preko FMA – agencije koja je istraživala pranje novca.

Zahtjev je generalnom direktoru Raiffeisen grupe Markusu Mairu uputio Martina Andexlinger 17. lipnja 2011. godine, a Mair 5. srpnja 2011. godine otkriva listu Hrvata 30. lipnja 2011. godine na štednim računima kod RBA Grupe imali milijunske iznose.

Mediji su neslužbeno doznali da se ovaj dokument nekoliko godina nalazio u sefu poznatog policijskog načelnika, upravo Dolečkog.

Na popisu Hrvata koji su  30. lipnja 2011. godine imali više od milijun eura nalazi se 186 osoba, a ukupni iznos veći je od pola milijarde eura.

U dopisu uprave Banke nije navedeno kako su vlasnici računa došli do novca, a za neke vlasnike poznato nam je da su u toj banci podigli kredit.

Izvor: republikainfo.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.