Hrvoje Bajlo: Kalmetina mafija postoji!?

Nije se lako nositi s nepravdama u životu, pogotovo kad znaš da si u pravu. Da bi nam bilo lakše, uvik nam neko proda foru kako iza svake kiše dolazi sunce. I dođe, al ga nekad triba malo duže čekati. Pa onda opet dođe kiša i tako u krug. Shvaćam, to je život

foto: pixabay
0

Nije se lako nositi s nepravdama u životu, pogotovo kad znaš da si u pravu. Da bi nam bilo lakše, uvik nam neko proda foru kako iza svake kiše dolazi sunce. I dođe, al ga nekad triba malo duže čekati. Pa onda opet dođe kiša i tako u krug. Shvaćam, to je život.

Kao što mnogi od vas znaju, novinarstvom se bavim od 2007. godine, odnosno punih 13 godina pišem o lokalnim moćnicima, raznoraznim kalmetama, livakovićima, zrilićima, vrančićima, kolegama i svima onima koji mojim gradom kontinuirano upravljaju od dana proglašenja Republike Hrvatske.

Ali nije hdz jedini s kojim sam se bavio, nekadašnja sisačko – moslovačka županica i Linićeva kuma, tada vrlo močna i utjecajna saborska zastupnica ima optužnicu za kupnju stana u Zadru na ime vlastitog nećaka koji radi u hitnoj pomoći kao vozač za 4 tisuće kuna. Prema optužnici, odnosno mom otkriću, nećak Marine Lovrić Merzel je iskeširao 120 tisuća izreketarenih i iz proračuna izvučenih eura za stan. Tim predmetom se sada bavi sud.

Kao što mnogi od vas znaju, 2018. sam pretučen, a suradnik Božidara Kalmetr i Zdravka Livakovića, bivši nogometaš Zadra, Jakov Surać premlatio me i slomio mi ruku radi tekstova koje sam objavljivao u Nacionalu. Sjetit ćete se, pisali smo o namještanju natječaja i korupciji u Luci Gaženica. Surać je na prvom ispitivanju u policiji u video kameru kazao kako me opalio šakom u glavu nakon čega sam pao na pod. Ta snimka puštena je u sudnici na Općinskom sudu u Zadru koji ga je osudio uvjetno na 10 mjeseci. Pravomoćna presuda donesena je početkom ove godine i Surać je osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci.

I onda kopernikanski preokret, jučer smo informirani kako je sud u Zadru donio rješenje o ponavljanju postupka radi toga što su vještaci koje je platio Surać, dakle čovjek koji je do tog trena bio pravomoćno osuđen na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, utvrdili kako meni nije pukla kost na ruci nakon što me čovjek prebio i na policiji u kameru priznao da me opalio šakom u glavu nakon čega sam pao na pod.

Naravno da mi ne ruka bila slomljena i naravno da je snimka to pokazala. Naravno da je bolnički nalaz ispravan, naravno da je sudski medicinski vještak Mayer rekao istinu kada je rekao da mi je ruka pukla. Naravno da nalazi ne lažu, naravno da Opća bolnica Zadar ne laže. I konačno, naravno da se Kalmetina mafija potrudila izbaviti svog batinaša od zatvora.

Na koju foru je Surać izborio ovo suđenje mnogima nije jasno, a mnogima je itekako jasno. Meni je vrlo jasno. U Zadru definitivno postoji Kalmetina mafija protiv koje su svi normalni ljudi koji nisu dio iste i koji nemaju neke koristi od nje. A da ona postoji možda najbolje dokazuje činjenica kako je Kalmeta kao USKOK-ov optuženik prije nekoliko dana dobija 16 tisuća glasova u 9. izbornoj jedinici, odnosno 8 tisuća i samom Zadru.

Koristim još jednom priliku da se zahvalim mojoj dragoj ne samo odvjetnici nego i prijateljici. Dalija Orešković hvala ti na svemu do sad.

Naša borba, nažalost, još ne prestaje.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.