Ivica Mišić: Željeznička pruga prema Vinkovcima!?

Izvor: pixabay.com
0

Moramo izgraditi modernu željezničku prugu na istoku zemlje. Slavonija ne smije biti zapostavljena

Za vrijeme “Slobodnog govora” na ovotjednoj sjednici Sabora govorio sam o problemu željezničke pruge u Slavoniji. Svoj govor započeo sam konstatacijom kako je pruga prema istoku naše zemlje potpuno zapostavljena. Rekao sam da nije jasno da je stanje takvo, pogotovo ako se zna da je u Vinkovcima samo u jednom danu, u 24 sata prolazilo oko 400 vlakova.

– Pitanje je zašto nismo otvorili koridor prema Bosni, a i prema Srbiji također sporo teče. Naravno, odgovor je jasan. Zato što nismo izgradili prugu. Nadam se da ćemo to riješiti.

Žalosno je da to nismo riješili, pogotovo kada se sjetimo kako je Austrougarska za samo devet mjeseci u Bosni izgradili 900 kilometara pruge.

Također, kada pogledamo kako u Japanu vlakovi jure i po 500, a u Hrvatskoj tek 50 kilometara na sat.

Kad to sve sagledamo moramo se zapitati zašto su željeznice zapostavljene. Vjerujem da će ova Vlada sve to uzeti u obzir te da ćemo pokušati riješiti te probleme. Slušajući i promatrajući rasprave o proračunu vidimo kako se opet puno ulaže u Dalmaciju, Kvarner, Istru, pa i u Zagorje, ali u Slavoniju jako malo.

Hvala Bogu da se napravilo u svim našim krajevima, ali vrijeme da se nešto počne raditi i u Slavoniji. Željeznička pruga prema Vinkovcima je jako važna, rekao je ovom prigodom, kazao sam na ovotjednoj sjednici Sabora RH.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.