Jubilarno 50. vozočašće na Trškom Vrhu

0

Jubilarni pedeseti put brojni vozočasnici okupili su se u nedjelju 4. lipnja na brežuljku iznad Krapine u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu na blagoslovu vozača, putnika i automobila te molitvi za sigurnost u prometu.

Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a po završetku slavlja uslijedio je blagoslov automobila te se molilo za oprez u prometu, susretljivost i strpljivost vozača, kao i za spremnost na pomoć svakome tko je u nevolji.

Uoči početka turističke sezone to najstarije hrvatsko molitveno-blagoslovno okupljanje vozača i motornih vozila – poznato kao vozočašće – privuklo je vjernike iz Zagreba i sjeverne Hrvatske, a organizirala ga je nakladnička kuća »Glas Koncila«.

Vozočašće Majci Božjoj Jeruzalemskoj održava se od 1968. godine, kada su ga pokrenuli urednici »Glasa Koncila« sa željom da pridonesu obnovi i oživljavanju prekrasnoga sakralnoga i umjetničkoga bisera na Trškome Vrhu. Tijekom desetljeća Trški Vrh postao je jedinstvenim mjestom molitve za sigurnost u prometu i na cestama, a i ove će jubilarne godine poslati poruku da se prijateljstvo i susretljivost mora vidjeti u vožnji i na cesti. (GK/Foto: Bernard Čović/GK)

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.