Marko Ljubić: Kada će HTV priznati Republiku Hrvatsku?

Hrvatska televizija je uistinu nepopravljiva. U prilogu emisiji Otvoreno, koju potpisuju Branko Nađvinski i Denis Latin, te glavna urednica Katarina Periša - Čakarun, povodom međunarodne konferencije o obilježavanju 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog ili Pariškog sporazuma, nekoliko puta Željka Komšića službeno potpisuju kao hrvatskog člana Predsjedništva

Izvor: pixabay.com
0
Hrvatska televizija je uistinu nepopravljiva. U prilogu emisiji Otvoreno, koju potpisuju Branko Nađvinski i Denis Latin, te glavna urednica Katarina Periša – Čakarun, povodom međunarodne konferencije o obilježavanju 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog ili Pariškog sporazuma, nekoliko puta Željka Komšića službeno potpisuju kao hrvatskog člana Predsjedništva.
Usprkos tome što su službeno ovlašteni predstavnici Republike Hrvatske, predsjednik Republike Milanović, predsjednik Vlade Plenković, ali i sve važnije političke stranke i institucije višestruko jasno iskazali stav državne politike da Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda, HTV inzistira na tome.
Stavove Republike Hrvatske je službeno nazad dvadesetak dana objavio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, riječima da nitko od državnih dužnosnika i niti jedna državna institucija neće primiti Željka Komšića, čime je više nego jasno objavio službeno državno stajalište Republike Hrvatske, ne samo o Komšiću, nego o ovakvoj državi BiH, koja je neprihvatljiva hrvatskom narodu.
Kada samo pogledamo retrospektivu ponašanja HTV-a prema hrvatskom narodu u BiH, uključivo s iskazivanjem otvorenih prijetnji ratom hrvatskom narodu s HTV-ovog ekrana (Bakir Izetbegović u Nu2), kada se prisjetimo nevjerojatno huškačkih “Latinica” Denisa Latina s nečuvenim krivotvorinama i lažnim optužbama visokih hrvatskih državnih dužnosnika i hrvatskih političara u BiH, vidljivo je da se ta državna televizija i njihova urednička hijerarhija ponaša kao samostalna država i otvoreno promiče neprijateljske interese protiv hrvatskog naroda. Kao što upravo Latin svojim rukopisom svjedoči tu politiku na HTV više od dvadeset godina. Kako je to moguće?
Stotine je razloga za nečasnu smjenu kompletne uredničke hijerarhije informativno-političkog programa, a ovaj je pogotovo eksplicitan, jer se HTV otvoreno ruga državi i vladajućoj većini i njihovim naporima osiguranja primjerenog statusa hrvatskog naroda u BiH. Jer, koliko se god trudilo državno rukovodstvo u zainteresiranom svijetu stvoriti uporišta za ostvarivanje nacionalnih interesa, očito je prvenstveno nužno postići ta uporišta u samoj Hrvatskoj, a ponajprije na HTV-u.
Dok je za državu Željko Komšić neprihvatljiv, za uredništvo IMS HTV-a je on – izraz hrvatskog predstavništva. Ta pozicija je neodrživa, pa će ili HTV preuzeti državu ili država uvesti red u tu medijsku karikaturu.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.