Najljepša priča o Sveta tri kralja

0

U izvedbi Udruge „Stepinčeva oaza mira“, 26. i 27. prosinca uprizorene su devete po redu Žive jaslice u Zaprešiću. Uz poznatu zaprešićku šetnicu i trg Ivana Pavla II. pred više stotina gledatelja iz Zaprešića, i okolnih sela posjetitelji su mogli pogledati biblijsko – scenski prikaz „Najljepša priča o Sveta tri kralja“, autora trajnog đakona Ilije Nikolića.

Sveta tri kralja

Prije samog uprizorenja tajnica Udruge Antonija Lacić zahvalila je Gradu Zaprešiću, T.Z. grada Zaprešića i suorganizatoru ovog velikog događaja u župi sv. Petra apostola. Prvoga dana živog scenskog uprizorenja, okupljeno mnoštvo pozdravio je gradonačelnik Željko Turk koji je zahvalio članovima Udruge Stepinčeva oaza mira što tradicionalno uprizoruju Živi jaslice po čemu su prepoznati u Zaprešiću i okolici.

Poklonstvo Svetih triju kraljeva.

Devete Žive jaslice otvorio je zaprešićki dekan Ivan Frkonja koji je svim sugrađanima čestitao Božić i pohvalio članove Udruge koji ulažu veliki trud da bi u jednoj jednostavnosti i skromnosti prikazali Isusovo rođenje. Brojni posjetitelji kroz polusatno uprizorenje mogli su čuti i vidjeti istinitu priču koju je djed Tomo pričao svome unuku Niki i unuki Pauli.

Djed Tomo priča svome unuku Niki i unuki Pauli priču o Isusovom rođenju.

Uz izvrsno postavljenu scenografiju, glazbu i kostime glumaca gledatelji su vidjeli osam činova: Marijino naviještenje, Dolazak Tri kralja, Židovski ples, Popis stanovništva, Marija i Josip traže konačište, Rođenje Isusovo, Poklon Pastira i Poklon Kraljeva.

Marija i Josip u potrazi za skloništem.

Novina ovih devetih „Živih jaslica” bila je plesna skupina mladih djevojaka iz OŠ Antuna Augustinčića koja je sa svojom voditeljicom Mateom Matić i lijepom koreografijom uprizorila ples anđela oko betlehemske štalice.

Židovski ples u izvedbi plesne skupine OŠ Antuna Augustinčića.

Sv. Obitelj prvog dana utjelovila je obitelj Ubrekić, a drugog dana obitelj Štrkalj. Novčani prilog kojeg su malenom Isusu darovali posjetitelji namijenjen je siromašnim i potrebitim obiteljima. Najmlađi sa svojim roditeljima poslije predstave mogli su biti u neposrednoj blizini domaćih životinja: magarca, ovaca, janjaca i koza.

Sudionici devetih Živih jaslica u Zaprešiću.

U taj hvale vrijedan projekt uključeno je šezdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana. Ovu istinitu i posebnu predstavu svojom pjesmom uzveličao je prvoga dana Dječji zbor Božje krijesnice pod vodstvom s. Veronike Šaban.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.