Kandidati za Europski parlament i saborski zastupnici koalicije Neovisni za Hrvatsku i HSP-a, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović pozvali su danas iz Šibenika ‘Hrvatice i Hrvate’ da im daju svoj glas na svibanjskim izborima za Europski parlament, a Helena Junaković, predsjednica šibenske organizacije Neovisnih za Hrvatsku predstavila je njihove liste za devet gradskih četvrti i mjesnih odbora na nedjeljnim ‘komunalnim’ izborima u Šibeniku.

– Na izborima ove nedjelje Neovisni za Hrvatsku imat će svoje liste u gradskim četvrtima Građa, Varoš, Stari grad, Baldekin II, Baldekin III, Vidici, Meterize i Šubićevac te za mjesni odbor Dubrave. Vrlo kratko nakon osnivanja uspjeli smo izaći s devet lista i želim pozvati sve naše sugrađane da u nedjelju odvoje 15 minuta svoga vremena i zaokruže listu broj jedan, Neovisnih za Hrvatsku – poručila je Helena Junaković.

Predsjednica stranke Bruna Esih naglasila je kako ne pate od izbornih rezultata te kako nisu za instant rješenja, okupljanja i ujedinjavanja.

– Nismo tamo kako bi se hvalili da nas je što više i da ponesemo što više glasova, nego da ta politika bude dugoročna. I nedjeljni izbori nama su važni jer svaki su izbori pokazatelj raspoloženja naših građana – kazala je Esih i prepustila riječ saborskom zastupniku Željku Glasnoviću riječima ‘izvolite generale’.

– Hvala kontesa – odvratio je Glasnović počevši kako mu je Šibenik prirastao srcu jer je, koliko on zna, Šibenik prvi grad koji je dao naoružanje Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Glasnović je naglasio kako je Hrvatska odbacila svoju dijasporu koja svake godine šalje najmanje 16,5 milijardi što je registrirano kroz HNB i još dva puta više što nije registrirano.

– Mi se hvalimo da smo od ulaska dobili od jedne krezube financijske organizacije, koja sve više liči na onu prostitutku što su stavili tamo oni gerilski anarhisti iz vremena Francuske revolucije i koja nema ni svoje vojske ni nekakvih jasnih moralnih načela, 14,5 milijardi kuna. Kad smo već tu, za što su lobirali neki koji su zamijenili kulturni marxizam za rodnu ideologiju, a ja bih rekao da su došli od marša do stražnjice, mi ćemo vratiti dijasporu. A kad smo već gore u Europi treba njima uzet novac i naći rješenje za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Amen – zaključio je Glasnović.

Zlatko Hasanbegović, politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku naglasio je kako su u Šibeniku u dvojakoj funkciji.

– Ako su izbori za Europski parlament neka vrsta predizbora za one ključne, parlamentarne izbore, može se reći u šibenskim okvirima ovi izbori u nedjelju će biti i predizbori za izbore za Europski parlament. Siguran sam da će i ti izbori biti pokazatelj naše snage. Ljudi ne vjeruju više pustim obećanjima, nikog se više ne može prevariti i hrvatski narod zna tko je tko – poručio je Hasanbegović naglašavajući kako je za iskaz autentične volje naroda potrebna visoka izlaznost na izbore.