Tako je govorio predsjednik u vrijeme kad su HOS-ovci i drugi ranjenici vukovarske bolnice masakrirani na Ovčari

0

Pogledajte od kada traje progon HOS-a. Predsjednik države, izdajnik Vukovara, ima obraza etiketirati i blatit ljude koji su, prvi i jedini beskompromisno stali u obranu RH i RBiH. HOS je časno i hrabro branio svaki pedalj naše domovine, a stari kadar kumrovečke škole na čelu sa general-majorom usuđuje se nazvati ih glavnom preprekom međunarodnog priznanja Hrvatske i optužuje za pad Vukovara? Dovoditi u spregu sa KOS-om jedine koji su dragovoljno došli u pomoć Vukovaru?

“Napokon sam uspjela upoznati i famozne hosovce. Stigli su još krajem rujna (1991. u Vukovar), no, odmah su otišli na položaje na Sajmištu gdje je bilo tako žestoko da se nismo usuđivali ići tamo, niti su oni imali vremena dolaziti k nama u štab. Prije nego su i došli u grad, izazvali su pravu buru. O njima su se pričale bajke: da su prošli specijalnu obuku, da su savršeno opremljeni i naoružani, da slušaju samo Paragu, da će, kad obrane Vukovar, krenuti do Zemuna, da su strojevi za ubijanje, gotovo šehidi (Božji ratnici)… Dugo nismo bili svjesni onoga što se s Hrvatskim obrambenim snagama i Paragom događalo u Zagrebu. Kada smo u (hrvatskim) vijestima čuli da ih nazivaju paravojnim formacijama bili smo ogorčeni. Naši su hosovci držali najteže položaje u gradu, ginuli danomice, a civili koji su se povlačili u sigurnije dijelove grada pričali su sa divljenjem i zahvalnošću kako je jedan od njihovih zapovjednika svojim ljudima rekao da će osobno ustrijeliti svakoga tko se sa položaja (prema neprijatelju) povuče a ne evakuira i posljednjeg civila… Vrijeđali su naše dečke koji su, vojni ili paravojni, u Vukovar došli. Od onih «regularnih“nije bilo ni traga..”

– Alemka Mirković u knjizi “Glasom protiv topova”

Kako se titov bravar, najmlađu partizanski general, predsjednik JSD Partizan i otac privatizacijske pljačke ranih 90-ih usuđuje tako klevetati gospodina Dobroslava Paragau koji je iz sve snage zagovarao rušenje Jugoslavije, stvarao anti-velikosrpsku koaliciju sa Bugarima, Crnogorcima, Albancima, govorio u Kongresu SAD-a, parlamentu Kanade, osobno pozvan od predsjednika Njemačke Richarda von Weizsackera, sastajao se za vodećim političarima Švedske, Češke, Rusije, Austrije itd.

Svjetski priznatoga borca za ljudska prava i postrojbe kojima on zapovijeda nazvati nacistima mogu samo jako zlonamjerne i pokvarene osobe?
Tko je veća prepreka bio, netko tko je na svjetskoj razini priznat kako borac za prava čovjeka ili bandit iz vrha (politička krema i general) jednog totalitarističkog zločinačkog sustava?
Tko danas u Sjevernoj Koreji može biti počasni predsjednik nekoga sportskoga kluba?

Nikada nećemo oprostiti HDZ-u i Tuđmanu!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.