Zoran Vukman: Nikada laž nije bila toliko jeftina kao danas!

Danas svatko u Hrvatskoj može biti novinar i komentator. Dakle, kad usporedim sliku koju sam dobijem iz raznih izvora i ovu koja nam se prezentira, ostajem šokiran koliko odudaraju, a dugo sam godina u novinarstvu - hoću reći - nikada laž nije bila toliko jeftina, prodorna i moćna kao danas!

0

Zbivanja u Americi me kao analitičara i novinara posebno intrigiraju jer njihov rasplet do konca ove godine, bitno će utjecati na cijeli Zapad, pa tako i posredno na nas.

Koliko stignem, pratim anglofone i “mainstream” i alternativne medije i društvene mreže, tako da mogu s ove distance, s obzirom da ne živim u SAD-u, složiti neki “puzzle” u zagađenom informacijskom okolišu.
I mogu reći slijedeće: da mediji u Hrvatskoj, pogotovo utjecajniji listovi poput “Jutarnjeg lista” i ostalih nekoliko dnevnih novina, u odnosu na događanja u Americi i na Zapadu općenito, kao da žive u nekoj paralelnoj stvarnosti. Slika koju oni predstavljaju hrvatskim konzumentima nema veze s istinom, to je potpuno izokrenuta realnost. Neki matrix u koji vas uvlače i u kojemu pijete otrovni napitak koji vam oni pakiraju u privlačnu ambalažu.

Čak su lijevi i liberalni “mainstream” mediji u Americi pošteniji od ovih hrvatskih, jer oni još imaju neku profesionalnu razinu dok ovi ovdje nemaju više ništa – ni morala ni profesionalnosti a neki ni pismenosti, kako novinarske i analitičke tako ni stilsko-gramatičke. Danas svatko u Hrvatskoj može biti novinar i komentator.
Dakle, kad usporedim sliku koju sam dobijem iz raznih izvora i ovu koja nam se prezentira, ostajem šokiran koliko odudaraju, a dugo sam godina u novinarstvu – hoću reći – nikada laž nije bila toliko jeftina, prodorna i moćna kao danas!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.