Kako se zove dugogodišnji prijatelj koji je zabio Bruni Esih nož u leđa…

crtice uz jutarnju kavu

0

«Nije tek slučajno / što početak svakoga dana / oglašava kukurikanje pijetla. / Time se od davnine najavljuje izdaja.»

(Bertolt Brecht, «U zoru»

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=6MqCaVeituo

Već dulje vrijeme, pokušava se ocrniti Bruna Esih. Zašto?  Kumstava!? Snažnog pritiska dečki i dama tzv. Suverenista… koji sa suverenošću imaju veze koliko je Hrvatska narodna banka suverena, Ustavni sud RH  -a (poznata imena iz HDZ – SDP enšalona) i Ministarstvo vanjskih poslova (hrvatska diplomacija) institucija u službi općega dobra hrvatske države i hrvatskoga naroda 21. st.!

Je li doista bilo moguće osvojiti tri mandata u EU Parlamentu?  Nije! I gotovo više s time! Amen!

No, pustimo sada to, stvarni današnji novitet je zabijanje 

NOŽA U LEĐA.

Mislim da je to nepoštena praksa, pogotovo kada ti je netko prijatelj od povjerenja 15 – 20 godina. Al’ zar je bitno… zar prijateljstvo išta vrijedi… Bitne su trule ambicije, neutaživa žeđ za tronovima, mudro postavljanje svojih marioneta i čunjeva za dobro kuglanje, pa kada ustrebaju, zaigrat ćemo… A, sve u duhu juridičke statutarnosti, legalističkih pravilnika, faktične demokracije, a koga vi zajeb…. više…. Dosta je!E, u sjeni nečije dobre političke kuhinje, i onih lica koja se nigdje ne pojavljuju, a koja se guše u milijunima, i kombinacijama, osvetama, odmazdama, krvavim pohodima, uništavanjima nečijih obitelji, neprestanim zadiranjima u privatnost, iznošenja u javni prostor stvari koje su negdje možda naivno (onako prijateljski), izrečene na kavi….

Suborci na prvoj liniji, ne daj Bože, Bruna, pa što bi bilo da su Vam ti i takvi kojima su draža varljiva svjetla reflektora, bezlične pare i prvidne poluge moći na prvoj crti obrane, Pa, tko bi prvi nastradao…. Zamislite… Žena! Ne, ti tipovi s ogromnim velikim hrabrim (patriotrskim) srcem, ma ne oni, oni nisu imali vremena za puštati krv za Hrvatsku, ipak su tada u datom trenutku imali prečega posla (igrati bilijar, razmišljati je li prvo kokoš ili pak jaje, koliko se puta spominju skakavci u NZ- tu na biblijskim usjevima). I sada bi se ti aristokrati, kockali tuđom mukom i radom… Hm! Neće moći…

A, danas su to pravi ulični fajteri, sa satovima na ruci od 30… 50 tisuća kuna, debelim kontima, finim ugledom u svojim alkemijskim labaratorijima, zatamnjenih stakala glamuroznih automobila, bjesmomučnih kvadrata nekretnina, i sladokusnih jadranskih plodova mora. Naposljetku, to je nama naša borba dala… Isforsirana savezništva u nečijemu prikrivenom interesu nikada nisu davala osobita ploda. Pa, neće ni danas, sada…

Stoga, Suvernisti svojim uhodanim putem, a NHR  svojim trnovitim, al’ bez ičije dirigentske palice, i dobro znanih veterana dubokih džepova, prijevara i mutnih poslova. I nek’ je svima sa srećom… svoje poltrone, snobove Baruni će morati potražiti na nekim drugim dvorskim zidinama, i topovsko meso za svoje dalekosežne strategijske igranje Demijurga, Vrhovnih božanstava, Šamana, Nedodirljivih šaptača iza zavjesa kazališta…. Oni ne postoje, ali su uvijek tu, sve nadziru, određuju, savjetuju, davaju instrukcije, nikada nisu u prvom planu, ne sudi im se, nego se uvijek provlače kao neki imaginarni likovi….

Sto posto za Brunu, jer manje govori, a kudikamo više intenzivno djeluje (ujedno  odgovor portalu Teleskop.hr): “… po njihovim djelima ćete ih prepoznati.”  (Mt  7, 15-20). Na kraju pogledajte samo gdje je bila prisutna na osnivanju podružnica, koliko je samo povukla…. potegnula kilometara na učini nešto. Čak je i Europa takve pothvate vidjela, i za to je dobila priznanje. A igrači s klupe, uz cigar, i relaksakcijskim gledanjem kroz prozor…. dobili su samo puste želje i iluzorne snove, više i ne zaslužuju, barem dok im cigar ne izgori k’o i njihova vjernost životnim prijateljima.  Jako diskutabilan  vrijednosni sustav… izdaja najbližih suradnika, pa tko takve ljude želi u svojoj neposrednoj blizini…!?

Toliko o njima, i njihovoj hinjenoj odanosti koja je otprilike trajna koliko i cuker dok se ne istopi u expreso birtijskoj zagrebačkoj kavi.  Njihove cipele su i dalje nove, elagantne, ulaštene… kao i onoga dana kada su ušli u ušli u Sabor, Gradsku skupštinu, prostorije NHR – a… ni trunka prašine, ekvivalentno ni jedna podružnica, ni jedna organizacija… samo dobra spika, i ona divna pjesma: Ja volim samo sebe…. e, jeb… g… pa nismo djeca grofova, da nam je sve servirano, nego se za sve moramo neustrašivo boriti… i debelo namučiti da bi to na kraju zaradili… i na koncu zavrijedili! Bez znoja, nema ni  pomaka, ni uspjeha, pa tako ni NHR – a…

Stoga, dosta je likovanja, nesuvislih optužbi, igri, vješala, javnog stupa sramoćenja… što god kvartovski dečki zakuhali, neće proći… Znate zašto… pa, kod nas su začini, ključevi grada, i NHR nije na dražbi, prerano ste otkrili svoje karte i počeli licitirati k’o nekada engleski lordovi na aukcijama egipatskih suvernira, afričkih trofeja bjelokosti, koža….

No, u vlažnim grobnicama se znade ponerijetko kradljivci svojih kolonijalnih gospodara netragom pogubiti, jer tamo u tmustim hodnicma, nema svjetla, i još bitnije zraka. Mada je Krleža znao reći, smrdi, al’ je toplo. Al’ mi više volimo da je čist zrak, i da pred dragog Boga stanemo onakvi kakvi jesmo, pa kome smeta, neka ide dalje, i ljubi svoje pričine kolosalnih makrokozmičkih veličina Ega… i prima pozamašne dotacije od svojih prekograničnih poker partnera! Izgleda da su ti osebujni trgovci, zaboravili onu divnu konstataciju pape Ivana Pavla II: da nije sve na prodaju, niti se sve može kupiti!

Bruna ne živi u dimenzijama paralelnih svemira, ona je živa stvarnost, i to itekako vide Zadrani, Splićani, Šibenčani, Vodice,  Sesvećani, Goričani, Imoćani,  i ekipa iz Svete Nedjelje, a vidim i Petrinjci i, Brođani, a bome vidjet će ubrzo i svi ostali…

Ne morate biti ni u jednoj političkoj stranci, ako smatrate da to nije bitno i da tu ništa dobro ne možete učiniti, pa makar ako se morate odseliti iz Hrvatske, i to je razumljivo, trbuhom za kruhom. Samo nemoj te nikada, ma gdje bili, zabijati svojim prijateljima NOŽ U LEĐA! To je najbitnije! I to jedino vrijedi….

Semper fidelis!

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=PJCZjNY4tGA

 

Preporučamo…

 

kontesa Bruna Esih: Žena sa stavom!

Bruha Esih: Nekonvencionalni portret hrvatske političarke u 21. stoljeću!

BRUNA ESIH: Nismo uspjeli naći čvrstu podlogu za stabilnu i dugotrajnu suradnju s Ružom Tomašić – ideja o ujedinjenju hrvatske desnice dolazila je iz naših redova!

 

Bruna Esih: Neovisni za suverenu domovinu Hrvatsku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.